Hoe onderhandel ik met mijn baas over de aandelen?

Hoe neem ik als managementteamlid (MT-lid) de aandelen over van onze dga? Hoe weet ik wat het bedrijf waard is? Hoe kan ik dat financieren? Zou onze directeur openstaan voor verkoop? Hoe ziet mijn ondernemingsplan eruit als ik in plaats van MT-lid straks ondernemer ben? Netelige kwesties en nieuwe zakelijke uitdagingen. Wij kunnen u met beide helpen.

Van werknemer naar ondernemer

Zit u in het MT, dan weet u uitstekend hoe u het bedrijf moeten runnen, maar het overnemen is geen dagelijkse kost. Wij kunnen de beste deal voor u sluiten. Dat is niet alleen de juiste overnamesom onderhandelen, maar ook de goede financiering en passende voorwaarden verkrijgen. Is het voorstel van de bank, van private equity of een combinatie van beide het interessantst voor u? Wij weten raad met die vragen.

Interesse – waardering – scenario’s

Wij kunnen de interesse voor een management buy-out voor u bespreekbaar maken en een plan van aanpak opstellen. Wij zullen het bedrijf waarderen, zodat u inzicht krijgt in de haalbaarheid van uw plannen. We rekenen bijvoorbeeld ook altijd een aantal scenario’s door. Misschien kunt u het beste gefaseerd ingroeien, samen met andere MT-leden. Of juist in één klap het hele bedrijf kopen. U maakt gefundeerde keuzes.

Wat levert het op?

  • U heeft een gestructureerd plan voor uw overname.
  • U krijgt inzicht in de waarde van het bedrijf.
  • U kent de haalbaarheid van uw plannen.
  • U krijgt ondersteuning bij de onderhandelingen.
  • U weet wat de meest interessante juridische structuur voor u is.
  • U krijgt een soepele overdracht.
  • U weet hoe u financieringsvoorstellen van de bank of private equity beoordeelt.
  • U heeft een buffer tussen u en uw baas in de onderhandelingen.
Partner Wilfred van der Lee

+31 (0) 88 676 9816

Neem contact op

"Bij een management buy-out gaat het management in onderhandeling met ‘hun baas’. Dit brengt extra gevoeligheden mee. Ik zie vaak dat de adviseurs aan beide zijden van de tafel de nodige buffer tussen de partijen vormen. Zo kunnen we de goede verstandhouding bewaren. Dat blijkt niet alleen prettig, maar is soms echt cruciaal."

Evert Everaarts, Senior manager Corporate finance

Bekijk meer deals

Heeft u een vraag over Management buy-out? Bel ons!