Kent u, als CFO of tax manager, uw belangrijkste fiscale risico’s? En weet u hoe deze risico’s identificeert en beheerst? In de praktijk merken wij dat veel personen deze vragen herkennen. Vooral omdat zij aan risicomanagement moeten doen. Om zo aan de wensen van stakeholders, waaronder de Belastingdienst in het kader van de doorontwikkeling Horizontaal Toezicht, te voldoen.

Bij de term ‘fiscaal risicomanagement’ is het Tax control framework niet meer weg te denken. In de praktijk zien wij vaak dat de noodzaak tot het implementeren van een TCF wel bekend is. Echter, wij krijgen ook vaak de volgende vraag: ‘Waar moet ik beginnen met het inrichten van een TCF? De ene adviseur is de andere niet en de ene tool is de ander niet.’

Tijdens ons webinar geven wij u praktische voorbeelden en handvatten voor het opzetten en onderhouden van het TCF van uw organisatie én de monitoring hiervan, een belangrijk middel hierbij, zijn steekproeven. Willem Veldhuizen vertelt hierover meer tijdens het webinar.

Willem is Tax Data Scientist en statistical auditor. Zijn specialisme ligt op het snijvlak van IT-audit, belastingrecht, data-analyse en statistische steekproeven. Voor Taxsample heeft Willem Veldhuizen o.a. 25 jaar gewerkt bij de Belastingdienst, waarvan ruim 10 jaar als EDP-auditor. In de afgelopen 30 jaar heeft hij ruime ervaring opgedaan met internal audit, fiscale audit en statistische steekproefonderzoeken bij alle typen organisaties voor alle (Nederlandse) belastingmiddelen. In totaal heeft hij ruim 1000 onderzoeken uitgevoerd of begeleid bij bedrijven en instellingen.

Meld u daarom aan voor ons webinar op donderdag 11 maart om 15:00 uur.

Voor wie is dit seminar interessant?

Dit seminar is interessant voor CFO’s, financieel directeuren, tax managers, heads of tax, controllers, toezichthouders, risk managers, compliance managers met interesse in de beheersing van fiscale risico’s binnen uw organisatie en praktische handvatten bij het opzetten en onderhouden van het Tax control framework.

Wij hopen u te zien 11 maart 2021 om 15:00 uur.

Sprekers
Deirdre Overweel Manager Tax
Jacob Mook Partner Tax
Willem Veldhuizen Tax Data Scientist en statistical auditor

Programma

  • 15:00 – Introductie, door Deirdre Overweel, Grant Thornton
  • 15:05 – Praktische inrichting TCF, waar begin je? door Jacob Mook, Grant Thornton
  • 15:30 – Steekproeven, door Willem Veldhuizen, Taxsample
  • 15:50 – Q&A
  • 15:55 – Afsluiting
Grant Thornton
  • Donderdag 11 maart
  • van 15.00 - 16.00 uur
Tel: +31 (0) 88 676 960 00 Contact: