Voorgaand evenement dinsdag 23 mei 2023

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over box 3 regelgeving. In een korte tijd zijn een hoop regels afgeschaft en nieuwe ingevoerd. De spaarvariant, de overbruggingswet, heffing over het werkelijk rendement en de (massaal) bezwaarprocedure (plus). Kortom: wat is de stand van zaken? En wat kunt u nog met uw box 3 vermogen?

Voor particulieren met box 3 vermogen is er in korte tijd veel veranderd in de box 3 heffing. Zo heeft het kabinet kort na het baanbrekende kerst-arrest particulieren, die tijdig bezwaar hebben ingediend voor de jaren 2017-2020, rechtsherstel geboden door een belastingteruggave over te veel geheven belasting over spaargeld. Voor de jaren 2021-2026 is een tijdelijke overbruggingswet ingevoerd. En met ingang van 2027 wordt een box 3 stelsel ingevoerd waarbij belasting wordt geheven over het werkelijk rendement. Al lijkt 2027 nog geen gegeven te zijn. 

 

Wat betekenen al deze veranderingen voor de belastingheffing over uw box 3 vermogen en wat voor effect heeft het op uw beslissingen over uw vermogen?

In dit webinar nemen wij u mee in de huidige stand van zaken van de box 3 heffing. U krijgt een aantal fiscale aandachtpunten mee aan de hand van praktijkcasussen. Zo kunt u dit jaar fiscaal voordeel behalen of juist risico’s beperken. Tijdens het webinar is er ruimte om vragen te stellen aan onze specialisten, zodat u direct antwoord krijgt.

Voor wie is dit webinar interessant? 

 • Particulieren met box 3 vermogen
 • DGA’s met box 3 vermogen
 • Particulieren die fiscaal inwoner zijn van Nederland en die onroerend goed in het buitenland hebben (en/of overwegen dat aan te schaffen)
 • Accountants en adviseurs van familiebedrijven
 • Iedereen die geïnteresseerd is in de stand van zaken rondom de box 3

Wanneer?

23 mei 2023 van 16.00 tot 17:00 uur.

Sprekers

 • Christiaan Buizer, Partner tax
 • Cor Overduin, Belastingadviseur
 • Maaike Bruggeman, Senior consultant tax

Na afloop van het webinar weet u onder andere:

 • Wat de stand van zake is rondom de box 3 heffing voor de jaren:
  • 2017-2020 (box 3 oud)
  • 2021-2026 (spaarvariant)
  • 2027 en verder (werkelijk rendement)
 • Welke fiscale aandachtspunten voor u belangrijk zijn voor de komende jaren.
 • Hoe is fiscaal voordeel behaalt of juist risico’s beperkt.

Na afloop van het webinar ontvangt u per e-mail de opname, de presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Sprekers

Drs. Cor Overduin
Belastingadviseur

Cor Overduin heeft ruime ervaring met de fiscale en financiële begeleiding van directeur-grootaandeelhouders en advisering op het gebied van successierechten.

Christiaan Buizer
Partner tax

Christiaan Buizer is als partner belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton. Zijn klanten zijn met name (middel-)grote nationale en internationale ondernemingen en hun aandeelhouders, vaak actief in bouw, handel en logistiek en deurwaarderij. Christiaan zet zijn expertise vooral in op het vlak van vennootschapsbelasting, herstructureringen, overdrachtsbelasting en estate planning. Vanaf maart 2020 heeft Christiaan zich gespecialiseerd in de corona steunmaatregelen zoals de NOW, TVL en het uitstel van betaling van belastingen.

Maaike Bruggeman
Senior tax consultant bij Grant Thornton
Maaike Bruggeman Volg op LinkedIn

Maaike Bruggeman is werkzaam als senior tax consultant op de algemene (advies)praktijk van Grant Thornton Gouda. Hier bedient zij met name de directeur-grootaandeelhouders, midden- en kleinbedrijven en vermogende particulieren door middel van een breed scala aan diensten. Denk bijvoorbeeld aan advisering en begeleiding op het gebied van herstructurering, bedrijfsoverdracht en estate planning.

Aankomende evenementen