Grant Thornton begeleidt acquisitietraject Hillson Exploitatie B.V. door Nordian Capital

De fusie- en overnameadviseurs en de bedrijfsjuristen van Grant Thornton hebben de ondernemers van Hillson Exploitatie B.V. begeleid in het overnameproces door Nordian Capital. Hillson werd benaderd door haar grootste concurrent BouWatch. Dit bedrijf is in 2016 overgenomen door een private equity partij, genaamd Nordian Capital en zag in Hillson een complementair bedrijf dat goed in hun portfolio zou passen.

Begeleiding van het verkooptraject

De adviseurs van Grant Thornton waren betrokken bij de onderhandelingen tussen Hillson en Nordian Capital, wat uiteindelijk leidde tot een niet bindend bod om de aandelen van Hillson over te nemen. Vanaf dat moment hebben onze fusie- en overnameadviseurs de twee ondernemers van Hillson begeleid in het verkooptraject. Er ontstond een efficiënte samenwerking tussen beide partijen waarbij de twee ondernemers van Hillson de dagelijkse leiding van hun bedrijf ook nog goed konden voortzetten.

De belastingadviseurs en juristen van Grant Thornton rekenden de voorstellen vervolgens door, en analyseerden grondig de voorgenomen deal. Op deze manier hadden de ondernemers van Hillson alle voors en tegens rondom de deal scherp op het netvlies en konden zij de belangrijke keuze gefundeerd maken wat leidde tot een minder stressvolle eindfase.

Uiteindelijk heeft dit geleid tot een toekomst voor Hillson die de twee ondernemers graag zagen. De combinatie van BouWatch/Hillson onder de vleugels van Nordian Capital, maakt het tot een onbetwiste marktleider op het gebied van intelligente camerabewaking.

Over Nordian Capital

Nordian Capital is een Nederlands onafhankelijk private equity bureau. Nordian Capital is opgericht in 2014 met de steun van Rabobank, PGGM en CommonWealth Investments. Nordian Capital biedt proactief ondersteuning op het gebied van strategie, financiering of fusies & overnames. Sinds 2016 heeft Nordian een meerderheidsbelang in BouWatch, een van de grootste concurrenten van Hillson Exploitatie. Door de combinatie van BouWatch en Hillson, onder de vleugels van Nordian Capital, ontstaat er een marktleider op het gebied van intelligente camerabewaking.

Over Hillson Exploitatie

Hillson Exploitatie houdt zich voornamelijk bezig met beveiliging in de bouwsector. Hillson biedt tijdelijke en permanente beveiliging aan voor bouwplaatsen, buitenterreinen en bedrijven of woonhuizen. Het bedrijf biedt een totaalpakket voor de complete beveiliging van een project of locatie en alle aanverwante dienstverlening zoals, videoverificatie, meldkamer, bewakingsdiensten en Live View. Hillson zal als zelfstandig merk in de markt actief blijven met de eigen organisatie vanuit het kantoor in Alphen aan den Rijn.

Fast facts

Historie

checklist purple

Meer dan 30 jaar geleden opgericht

Sector

target purple

E-learning

Bedrijfsgrootte

conversation purple

Circa 20 medewerkers

Wilt u uw bedrijf verkopen of groeien middels een overname?

Ik wil groeien via overnames, maar welke bedrijven passen in mijn strategie? Hoe financier ik de groei? Hoe onderhandel ik met mijn baas over de aandelen? Hoe kan ik mijn bedrijf nog beter verkopen? Waar moet ik dan op sturen? Rondom bedrijfsverkoop spoken veel vragen door de hoofden van alle partijen. Het is een grote stap. Wij kunnen kopers en verkopers helpen een goed gefundeerd besluit te nemen: met heldere cijfers, maar ook de juiste voorwaarden en een goed gevoel.

Wilfred van der Lee

Wilfred van der Lee