Horizontaal toezicht

Tax control solution

Drs. Cor Overduin Drs. Cor Overduin

Werkt u onder Horizontaal Toezicht of wilt u dat gaan doen, via een individueel of intermediairsconvenant? In dat geval is het raadzaam over een goed werkend Tax Control Framework (TCF) te beschikken. Hierin wordt de beheersing van het (internationale) fiscale risicoprofiel vastgelegd.

Grant Thornton heeft een gebruiksvriendelijk, efficiënt en betrouwbaar fiscaal risicobeheersings- en controlesysteem ontwikkeld. Het ‘Tax Control Framework’ (TCF) van Grant Thornton helpt met name (middel)grote organisaties bij het stroomlijnen en controleren van hun fiscale processen.

Het TCF van Grant Thornton helpt (middel)grote organisaties om fiscale risico’s op het terrein van onder meer loonbelasting, btw en VpB te beheersen. Onze oplossing maakt inzichtelijk hoe processen bij organisaties dienen te worden aangepast om het gewenste level van 'in control' zijn te bereiken. Naast Horizontaal Toezicht is het TCF ook inzetbaar t.b.v. risicobeheersing van verschillende stakeholders (bijvoorbeeld Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen, aandeelhouders, banken etc.).

De web-based software is getest onder cliënten van Grant Thornton. De voordelen:

  • Stroomlijnen van de fiscale functies in alle bedrijfsprocessen, doordat tax controls opgenomen worden in het business control framework.
  • Voorkomen van dubbele handelingen.
  • Op dagelijkse basis inzicht op de vraag of je ‘in control’ bent
  • Opbouwen audit trail, waardoor zowel de Belastingdienst als de RvB, RvC en externe auditor op elk gewenst moment een goede 'in control' doorsnede kunnen maken van de fiscale aspecten.

Zie onze flyer, kijk op onze pagina over Tax control of neem contact met ons op.