Ik ga een bedrijf kopen, maar hoe krijg ik een scherpe prijs én houd ik de relatie goed?

Ik wil groeien via overnames, maar welke bedrijven passen in mijn strategie? Hoe vind ik die? En hoe financier ik de overname? Wat moet ik doen om ‘lijken in de kast’ te voorkomen? Hoe waardeer ik een bedrijf? De vragen houden niet op! Een bedrijf kopen is een lang en intensief proces. En het vergt tact: u wilt niet te veel betalen, maar ook de relatie goed houden. Zeker als het de bedoeling is dat het management voor u blijft werken. Niet zo eenvoudig! Wij helpen.

Criteria - zoeken - vinden

Wij kunnen u ontlasten in dit koopproces, zodat u gewoon door kan met uw dagelijkse werk. Voor de best mogelijke deal zoeken we een bedrijf dat in uw strategie past. Staan die criteria goed op papier, dan kunnen wij ons netwerk inzetten voor uw zoekopdracht en geschikte bedrijven voor u benaderen. Dat kan ook als u buiten Nederland wilt groeien. Ons internationale netwerk is gevestigd in meer dan 130 landen en kan zo voor u aan de slag.

Waarderen en onderhandelen, ook internationaal

Heeft u zelf al een geschikte overnamekandidaat gevonden? Dan kunnen wij assisteren met de koop en u fiscaal en juridisch adviseren. Wij kunnen voor u de waardering doen, onderhandelingen voeren, de financiering regelen, boekenonderzoek doen en de juridische documenten opstellen. Dit om toekomstige problemen te voorkomen. In het buitenland werken wij met onze collega’s ter plaatse: zij kennen de culturele do’s en don’ts en kunnen sterk onderhandelen voor u.

 

Partner Wilfred van der Lee

+31 (0) 88 676 9816

Neem contact op
Overweegt u een bedrijf te kopen? Ieder halfjaar doen wij onderzoek naar bedrijfsovernames in Nederland, zowel fusies als overnames. Download ons onderzoek

"Wij hebben al veel mooie aankopen gedaan met onze klanten. Recent hebben wij bijvoorbeeld bedrijven gekocht voor Vermeulen Groep, Eurofins en GN Ropefittings.”

Wilfred van der Lee, Partner Transaction services

Bekijk meer deals

Kopen met een goede start

Wij helpen u de beste deal te sluiten. U betaalt de juiste prijs onder de juiste condities. Zo’n deal is ook fair. Zo kunt u met uw nieuwe crew nog steeds door één deur. Wij bedingen die harde condities – dan houdt u de relatie goed. Zo zorgen we als team voor een zachte landing en dus voor een goede start na de overdracht. Wij komen overigens niet met een legertje binnen, maar werken doorgaans gewoon met z’n tweeën. Dat houdt het efficiënt – en persoonlijk.

Wat levert het op?

  • U doet een gedegen marktonderzoek.
  • U koopt een bedrijf dat past in uw strategie.
  • U zoekt ook overnamekandidaten in het buitenland: wereldwijd.
  • U sluit de beste deal en blijft fair.
  • U doorloopt een verkooptraject, dat goed te doen is naast uw werk.
  • U maakt een zachte landing in uw nieuwe bedrijf.
  • U voorkomt ‘lijken in de kast’.
  • U heeft een gedegen inzicht in de cijfers en juridische zaken.

Contact

Heeft u een vraag over overnames? Bel ons!

Kennemervis Groep

Overname Bobeldijk Food Group door Kennemervis Groep

Lees de klantcase

Do's en don'ts bij de koop van een bedrijf

In 2018 brachten we in het kader van de Grant Thornton Interviews series een boek met als titel ‘De exit als kroon op ondernemerssucces’. In die uitgave deelden dertig ondernemers hun ervaringen met het verkopen van een bedrijf. Tijdens de interviews voor dit boek, scheen er vaak ook licht op de andere kant in het onderhandelingsproces: de kopende partij. Zo ontstond gaandeweg het idee om ook een boek vanuit dit perspectief tot stand te brengen. Geinteresseerd? Download het boek 'Loven, bieden, onderzoeken' en lees meer over de do's en don'ts bij de koop van een bedrijf.

Download het boek