Wat komt er allemaal kijken bij een carve-out-proces? Hoeveel tijd kost me dat? Of juist: hoe vergroot ik de kans op een succesvolle integratie? En hoe benut ik de synergiemogelijkheden na een overname? Goede vragen bij een ingewikkelde aan- en verkoop van een bedrijfsonderdeel. Wij helpen u voor, tijdens en na die transactie.

Bedrijfsactiviteit verkoopklaar maken

Wij ondersteunen u bij het afstoten van bedrijfsactiviteiten. Als die niet meer tot uw score business’ behoren bijvoorbeeld. Wij managen de carve-out voor u, maken een plan en begeleiden de uitvoering. Wij kunnen het bedrijfsonderdeel voor u isoleren en zorgen ervoor dat het een losstaande activiteit wordt. Alle draadjes met het moederbedrijf van zaken als ICT, HRM, fiscaliteiten of financiën knippen we los in een efficiënt proces en maken de financiën inzichtelijk. Uw bedrijfsonderdeel is dan klaar voor de verkoop.

Van voorbereiding tot succesvolle integratie

Bij de aankoop van een bedrijfsonderdeel voor integratie in uw bedrijf, heeft u een goede voorbereiding nodig. Onze specialisten begeleiden zulke projecten dan ook met integraal procesmanagement. Vanaf de voorbereidingen en het due diligence onderzoek tot aan de daadwerkelijke integratie zijn wij intensief betrokken. Wij beheersen de risico’s tijdens het integratieproces. En wij vergroten voor u de kans op een succesvolle, efficiënte integratie: met alle wenselijke synergiën.

Wat levert het op?

Carve-out:

  • U kan uw bedrijfsonderdeel stand-alone verkopen.
  • U krijgt een goed gemanaged carve-out-proces, dat u relatief weinig tijd kost en financieel inzicht oplevert.
  • U weet vooraf wat het carve-out-proces behelst en
    hoe lang het duurt.

Integration:

  • U heeft een optimale integratie van het nieuwe bedrijfsonderdeel.
  • U beheerst de risico’s bij het integratieproces.
  • U profiteert snel van de wenselijke synergie tussen uw activiteiten en de geacquireerde activiteiten.
  • U hoeft niet zelf het integratieproces te managen.

Onderzoek naar bedrijfsovernames

Ieder halfjaar doen wij onderzoek naar bedrijfsovernames in Nederland, zowel fusies als overnames. Overweegt u uw bedrijf te verkopen of een bedrijf te kopen? Download dan ons onderzoek om meer te weten te komen over de stand van zaken in de fusie- en overnamemarkt. En vooral ook welke bedreigingen en kansen zich in de (nabije) toekomst mogelijk voordoen als het gaat om bedrijfsovernames.

Wij hielpen een Amerikaans bedrijf bij de verkoop van een dochterbedrijf. Wij hebben daarvoor zorgvuldig alle afhankelijkheden van de moeder losgeknipt. Dus alle lijntjes met finance, IT, fiscaliteiten, HRM, et cetera, konden zonder het moederbedrijf functioneren. Daardoor kon het onderdeel goed verkocht worden en de business na de verkoop stand-alone doorgaan.

Wilfred van der Lee Partner Transaction services