Dan kunt u, door de 30%-regeling, een fiscaal voordeel in Nederland krijgen. Grant Thornton kan binnen twee werkdagen beoordelen of u in aanmerking komt voor deze 30%-regeling.

Belastingvrije vergoeding

Werknemers uit het buitenland die met schaarse specifieke kennis naar Nederland komen, kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Door deze regeling kunnen werkgever en werknemer gebruikmaken van een belastingvrije vergoeding van maximaal 30% van het brutosalaris.

De werknemer heeft een aanzienlijk hoger netto salaris en vaak betaalt de werkgever minder werkgeverslasten.

30%-regeling aanvragen

De Global mobility services specialisten van Grant Thornton kunnen de 30%-regeling voor u als werkgever en uw werknemer beoordelen en aanvragen. Door deze aanvraag tijdig te doen, zijn de werkgever en de werknemer vanaf de eerste werkdag verzekerd van toepassing van de 30%-regeling.

Ook bij de implementatie van de 30%-regeling in uw (expat) payroll kunnen wij uw Human resources afdeling helpen. Dit geldt tevens voor het aanvragen van de werkvergunningen en benodigde visa.

Grant Thornton is lid van het internationale netwerk van Grant Thornton International Ltd, waardoor we u wereldwijd ondersteunen bij al uw HR vraagstukken en hun expats.