Ze worden gezien als een (stabiele) motor van de economie.

Dit kenmerkt zich onder andere door de zichtbare betrokkenheid van de eigena(a)r(-en), snelle besluitvorming, de wijze van leiding geven, de verbondenheid met de eigen mensen en de stabiliteit van het familiebedrijf. Het samenspel van het bedrijf, de familie en het eigendom vraagt om specifieke aandacht. Zeker omdat de belangen van de familie, het bedrijf en de eigenaren nauw verwant zijn met elkaar (en soms ook lijnrecht tegenover elkaar staan). Lees hoe wij u als ondernemer/aandeelhouder in het familiebedrijf kunnen adviseren.

Uitdagingen voor familiebedrijven

U heeft te maken met allerlei vraagstukken. Op financieel, fiscaal en strategisch vlak. Maar ook trends als verduurzaming, digitalisering en automatisering. Een onverwachtse crisis, of juist een kans kunnen een uitdaging zijn en roepen de nodige vragen op. Thema’s die wij vaak zien bij familiebedrijven en vragen over krijgen zijn: het (financieel gezond) doorgeven van het bedrijf aan de volgende generatie, het doorgeven van uw vermogen, het doen van een overname of juist de verkoop, behouden van uw mensen of  die past in de cultuur van uw familiebedrijf en meer. Onze specialisten helpen u graag bij deze uitdagingen en vraagstukken. Niet alleen om ze op te lossen, maar ook te sparren, de dialoog aan te gaan en de familiebelangen in het oog te houden.

Hoe helpen wij u en het familiebedrijf?

Onze adviseurs staan graag aan uw zijde als het gaat om uw bedrijfs-, eigendom-, en familiebelangen. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden, waar samenwerking een belangrijke waarde is voor ons, vanuit onze ervaring en vooral door te luisteren naar u. Onderneemt u over de grens of juist duurzaam? Of bent u dit van plan? Met onze (internationale) expertise, mede dankzij ons veelzijdige en internationale netwerk, staan wij u hier graag in bij.

Wij onderschrijven het belang van het familiebedrijf in de Nederlandse economie. Als ervaren adviseur leveren wij graag dat stukje meerwaarde dat u ontzorgt en u de ruimte geeft om te ondernemen.

Heeft u een familiebedrijf en wilt u uw vraagstukken en/of uitdagingen bespreken met onze familiebedrijf specialisten? Bel gerust!

Driecirkelmodel familiebedrijven

 • Familie
  Familie
  De harmonie bewaren in het familiebedrijf is essentieel voor de continuïteit. Ook heeft u een professionele aanpak nodig voor familieleden die bepaalde posities vervullen in het bedrijf.
 • Bedrijf
  Bedrijf
  De continuïteit van uw bedrijf is belangrijk. Bijvoorbeeld door middel van risicomanagement of een juiste begeleiding bij het doorgeven van het bedrijf aan de volgende generatie.
 • Eigendom
  Eigendom
  U wilt uw eigendom goed beheren. En vooral ook het eigendom (fiscaal gunstig) doorgeven aan uw kind of familie.

Bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf

De sterke emotionele band en het loyaliteitsgevoel aan hun bedrijf zorgt ervoor dat eigenaren van een familiebedrijf bijna alle beschikbare tijd en geld aan hun onderneming besteden. Het is dan ook geen wonder dat bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf bijzonder complex is. 

Verkoop familiebedrijf Klap BV

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
96 uur voor de deadline de verkoop van je bedrijf niet kunnen afronden door corona. De family office had een ‘stand still’ opgelegd.
De oplossing
De oplossing
De oplossing
De risico's van de impact van corona werden in kaart gebracht en focus op de verkoop van de verzekeringen.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Klap is een crisisbestendig bedrijf. De investeerder had er vertrouwen in. En de adviseurs hielden de details nauwlettend in de gaten. De deal is rond.
Lees het interview met CEO Jorg Roodbeen

Interview: KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
Het nadenken over een nieuw businessmodel. Met de hamvraag 'Waarin leveren wij als bouwbedrijf toegevoegde waarde?'
De oplossing
De oplossing
De oplossing
Het is aangenaam om met een kennispartner samen te werken die de ontwikkelingen van een familiebedrijf én specifiek binnen onze branche begrijpt en meedenkt hoe daar in te acteren.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Een nieuwe, duidelijke toekomstvisie voor KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling
Lees het interview

Overname Bobeldijk Food Group door Kennemervis Groep

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
Bobeldijk in staat te stellen om in de markt van vegetarische producten een groeiversnelling te bewerkstelligen.
De oplossing
De oplossing
De oplossing
Het due diligence onderzoek gaf inzicht in de potentiele risico’s en kansen van de deal.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Een rechtvaardige transactieprijs, passend bij de voorwaarden, en geen verrassingen op de langere termijn.
Lees de klantcase

Diensten voor het familiebedrijf

Bedrijfsopvolging

Er komt een tijd dat u als ondernemer of dga uw bedrijf wilt overdragen. Om de bedrijfsopvolging fiscaal vriendelijk vorm te geven, is het belangrijk dat uw bedrijfsstructuur 'bedrijfsopvolgingsproof' is.

Internationaal ondernemen

Internationaal zakendoen is voor u mogelijk de volgende stap voor de uitbreiding van uw onderneming. Hoe benut u de kansen voor internationale uitbreiding?

Private clients

Onze private clients specialisten geven u graag persoonlijk advies voor financiële en juridische zaken.

Sustainability & impact services

Wij helpen organisaties strategieën te ontwikkelen waarmee zij hun maatschappelijke impact inzichtelijk kunnen maken. Hiermee zijn wij thought leader op het gebied van maatschappelijke impact met als missie het meten, rapporteren en verbeteren van niet-financiële waarde even belangrijk te maken als het meten, rapporteren en verbeteren van financiële waarde.

Karin van Wijngaarden
Partner accountancy | familiebedrijven
Karin van Wijngaarden
Karin van Wijngaarden is accountant en fiscalist. Door haar persoonlijke betrokkenheid is zij een waardevolle sparringpartner voor haar klanten.
Lees meer over Karin van Wijngaarden
Karin van Wijngaarden
Partner accountancy | familiebedrijven
Karin van Wijngaarden

Waar kunt u ons vinden?

Dichtstbijzijnde vestiging voor u

Flemingweg 10
2408 AV Alphen aan den Rijn

Postbus 2259
2400 CG Alphen a/d Rijn