Familiebedrijven

Partner Karin van Wijngaarden

+31 (0) 88 676 9894

Neem contact op

Familiebedrijven nemen een unieke positie in, in Nederland en wereldwijd. Ze worden gezien als een (stabiele) motor van de economie. Dit kenmerkt zich onder andere door de zichtbare betrokkenheid van de eigena(a)r(-en), snelle besluitvorming, de wijze van leiding geven, de verbondenheid met de eigen mensen en de stabiliteit van het familiebedrijf. Het samenspel van het bedrijf, de familie en het eigendom vraagt om specifieke aandacht. Zeker omdat de belangen van de familie, het bedrijf en de eigenaren nauw verwant zijn met elkaar (en soms ook lijnrecht tegenover elkaar staan). Lees hoe wij u als ondernemer/aandeelhouder in het familiebedrijf kunnen adviseren.

Uitdagingen voor familiebedrijven

U heeft te maken met allerlei vraagstukken. Op financieel, fiscaal en strategisch vlak. Maar ook trends als verduurzaming, digitalisering en automatisering. Een onverwachtse crisis, of juist een kans kunnen een uitdaging zijn en roepen de nodige vragen op. Thema’s die wij vaak zien bij familiebedrijven en vragen over krijgen zijn: het (financieel gezond) doorgeven van het bedrijf aan de volgende generatie, het doorgeven van uw vermogen, het doen van een overname of juist de verkoop, behouden van uw mensen of het vinden van de juiste medewerker die past in de cultuur van uw familiebedrijf en meer. Onze specialisten helpen u graag bij deze uitdagingen en vraagstukken. Niet alleen om ze op te lossen, maar ook te sparren, de dialoog aan te gaan en de familiebelangen in het oog te houden.

Hoe helpen wij uw familiebedrijf?

Onze adviseurs staan graag aan uw zijde als het gaat om uw bedrijfs-, eigendom-, en familiebelangen. Dat doen wij vanuit onze kernwaarden, waar samenwerking een belangrijke waarde is voor ons, vanuit onze ervaring en vooral door te luisteren naar u. Onderneemt u over de grens of juist duurzaam? Of bent u dit van plan? Met onze (internationale) expertise, mede dankzij ons veelzijdige en internationale netwerk, staan wij u hier graag in bij.

Wij onderschrijven het belang van het familiebedrijf in de Nederlandse economie. Als ervaren adviseur leveren wij graag dat stukje meerwaarde dat u ontzorgt en u de ruimte geeft om te ondernemen.

Heeft u een familiebedrijf en wilt u uw vraagstukken en/of uitdagingen bespreken met onze familiebedrijf specialisten? Bel gerust!

Wat wij zoal deden voor familiebedrijven

Kennemervis Groep

Overname Bobeldijk Food Group door Kennemervis Groep

Lees de klantcase

KuiperArnhem

Digitalisering en robotisering heeft gevolgen voor elk vakgebied, ook voor bouwbedrijven

Lees het interview

Vermogensupdate

U wilt de juiste keuzes maken als het gaat om uw vermogen. Wij geven u graag nieuwe inzichten als het gaat om vermogensbehoud en vermogensoverdracht. Zo kunt u bepalen wat u nu en in de toekomst wilt doen met uw vermogen.

Download onze vermogensupdate