De toenemende internationalisering van ondernemingen roept vele vragen op.

Er dient rekening te worden gehouden met complexe fiscale wetgeving in zowel Nederland als in het buitenland.

Voor werkgevers is van belang om deze aspecten tijdig in kaart te brengen en hun organisatie efficiënt in te richten (HR, Payroll processen).

Naast de fiscale verplichtingen heeft u onder meer te maken met sociale verzekeringen, pensioenregelgeving en arbeidsrechtelijke aspecten. Deze regels sluiten niet altijd op elkaar aan. Een nauwkeurige analyse van de specifieke situatie is cruciaal om naheffingen en boetes te voorkomen.

Partner Niels Dekker

+31 (0) 88 676 9244

Neem contact op
E-book Dutch tax system and planning opportunities Download het e-book

Onze advisering richt zich op diverse vraagstukken. Enkele voorbeelden.

  • U wilt een gedeelte van de onderneming naar het buitenland of Nederland overbrengen of een nieuwe vestiging opzetten: wat dient geregeld te worden vanuit loonbelasting en sociale verzekeringsperspectief?
  • Hoe om de om te gaan met de beloning van statutaire directeuren en commissarissen die in het buitenland wonen of deels werken in het buitenland? Is een salary split een besparingsmogelijkheid?
  • Hoe om te gaan bij met inlening van buitenlandse uitzendkrachten? Wat zijn de verplichtingen van buitenlandse uitzendbureau die actief zijn in Nederland?
  • Wat is de impact op de totale loonkosten indien een werknemer deels in het buitenland gaat werken? Wat zijn de mogelijkheden juridisch en fiscaal indien werknemers ontslagen worden wanneer zij in diverse landen hebben gewerkt?
  • Hoe kan ik zo efficiënt mogelijk mijn payroll processen inrichten in Nederland en in het buitenland?

Wij kunnen met uitgebreide scans uw risico's en kansen in kaart brengen.

Door onze geïntegreerde aanpak samen met de diensten van Expatriate Services en overige HR diensten, bieden wij all-round oplossingen voor internationaal opererende werkgevers en hun werknemers. Daarbij kunnen wij er voor zorgen dat een groot gedeelte van de werkzaamheden aan ons kan worden out-gesourced.

Via het gerenommeerde netwerk van Grant Thornton International kunnen wij bovendien uitstekend van dienst zijn in het buitenland.