Trouwen

Trouwt u, dan doet u dit (sinds 1 januari 2018) in beperkte gemeenschap van goederen. Alle bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk ontstaan, zijn van u samen. Erfenissen en schenkingen die u voor en tijdens uw huwelijk ontvangt, zijn hiervan uitgezonderd en blijven van u tenzij anders aangegeven.

Geregistreerd partnerschap

Wilt u niet trouwen en toch uw relatie officieel maken Kies dan voor geregistreerd partnerschap. Dan gelden dezelfde voorwaarden als wanneer u trouwt.

Huwelijks- of geregistreerd partnerschapsvoorwaarden

Komt de wettelijke regeling niet overeen met uw wensen, dan kunt u uw wensen vastleggen in huwelijksvoorwaarden of geregistreerd partnerschapsvoorwaarden. Stelt u voorwaarden op, dan moet u die ook naleven. Bijvoorbeeld het dragen van de kosten van de huishouding of een verrekenbeding die de verdeling van overgespaard inkomen regelt. Of een verdeling van het vermogen bij echtscheiding of overlijden. Deze bedingen noemen we ‘finaal verrekenbeding’.

Samenlevingscontract

Woont u samen, dan kunt u een samenlevingscontract opstellen. Zo voldoet u aan de gestelde voorwaarden van fiscaal partnerschap van de Belastingdienst en komt u in aanmerking voor partnerpensioen.

Welke keuze maakt u?

Uw keuze is persoonlijk. Veel ondernemers stellen vaak voorwaarden op om te voorkomen dat bij een eventueel faillissement alles naar de schuldeisers gaat. Stelt u voorwaarden op, dan kunnen wij u daar uiteraard bij helpen en zorgt u ervoor dat de finaal verrekenbedingen een positieve invloed hebben op de afhandeling van uw nalatenschap en de te betalen belasting.