Kun je eens iets over jezelf vertellen? Wie ben jij? Waar kom je vandaan?

Ik ben Ersan Akan, ik ben 31 jaar en ben een geboren en getogen Amsterdammer. Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd aan de VU (Master Business Administration met de specialisatie Strategy & Organization). Momenteel woon ik in Amsterdam Noord.

En in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn vrouw en dochter van 9 maanden. Lekker de natuur in of dagjes uit. Daarnaast hou ik ook wel van een potje voetbal met vrienden.

Kun je ons eens meenemen in je functie bij Grant Thornton? Wat voor werkzaamheden doe je? En waarom is jouw baan de allerleukste baan ter wereld?

Ik werk binnen Grant Thornton als consultant op het gebied van informatievoorziening. In die rol werk ik op het snijvlak van de business & IT. Grant Thornton detacheert mij voor bepaalde opdrachten bij klanten om hen te helpen met verschillende (middel)lange termijn projecten. Zo breng ik de mogelijkheden voor ontwikkeling van nieuwe applicaties en functionaliteiten in kaart, kijk ik of verschillende applicaties goed op elkaar aansluiten en overleg ik met de gebruikers over de eisen en wensen vanuit de praktijk. En ik zorg dat de bestaande applicatieprocessen goed blijven draaien. Eigenlijk ben ik dus de schakel tussen de business en IT-ontwikkelaars waardoor de business efficiënter en effectiever kan werken. Vaak zijn dat langdurige periodes van detachering. Ik ben nu net begonnen bij een nieuwe klant (een overheidsinstelling) maar bij de vorige klant zat ik 2 jaar.

Bij mijn nieuwe opdracht ben ik nu bezig met het bouwen van een nieuwe website. Ik haal informatie op binnen de organisatie over hoe de website eruit moet komen te zien en ga vervolgens in gesprek met de ontwikkelaar. Ik test de website samen met de business en zo ben ik ook hier de schakel tussen de gebruikers en IT.

Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Geen dag is hetzelfde en je bent onderdeel van een IT team, maar werkt met en voor mensen. Met mijn bedrijfskundige achtergrond kijk ik naar de uitdagingen van de klant en probeer ik hen te helpen maximale waarde uit hun applicaties te halen. Iets goeds neerzetten voor een klant waarmee ze nog jaren vooruit kunnen, daar haal ik de meeste voldoening uit.

Ersan:

"De open cultuur geeft je de kans om te groeien. Zowel professioneel, als persoonlijk."

Interessant! Kijk je dan ook trots terug op dat soort projecten?

Zeker. Ik ben trots dat ik klanten echt verder heb gebracht en goede relaties heb opgebouwd met mijn klanten en collega’s. Ik krijg af en toe nog berichten van oud-collega’s dat ze nog steeds gebruik maken van applicaties of functionaliteiten waaraan ik meewerkte. Dat is tof om te horen en leuk om te weten hoe het ermee gaat.

Gaaf! Daar mag je zeker trots op zijn.

Ersan:

"Wanneer ik trots ben op mijn werk? Wanneer ik tevreden collega's en klanten spreek die met plezier mijn applicaties of functionaliteiten gebruiken."

Je bent nu 2,5 jaar werkzaam bij Grant Thornton en je bent natuurlijk vaak bij jouw klant aan het werk. Hoe ervaar jij het werken binnen Grant Thornton en de cultuur binnen de organisatie?

Ik voel me eigenlijk onderdeel van zowel Grant Thornton als de organisatie waar ik gedetacheerd ben. Dat is leuk, maar daar moet je ook je weg even in vinden. Binnen ons team van Cyber Risk Services proberen we verbonden te blijven met elkaar en de organisatie door bijvoorbeeld online koffiemomenten te organiseren, teammeetings in te plannen en natuurlijk ook naar de Grant Thornton-evenementen te gaan zoals de Summercourse.

Qua cultuur vind ik Grant Thornton heel open. Hierdoor ontstaan kansen om te groeien, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. In een omgeving met slimme en gemotiveerde collega’s, blijf je ook het beste uit jezelf halen. We hebben aan alle kanten specialisten, toch voelt het informeel en kan je iedereen makkelijk benaderen voor advies: van partner tot de junioren.

Heb je het idee dat er binnen de organisatie (en specifiek binnen jouw unit/serviceline) ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven?

Zeker, we hebben regelmatig teammeetings waarin iedereen zich vrij voelt om zijn of haar ideeën te delen. In de meetings sparren we regelmatig hoe we als team kunnen groeien en zaken kunnen verbeteren. Je krijgt alle ruimte om je ideeën te delen en er daarna ook aan te werken. En in het overleg met ons sub-team delen we ervaringen met de detacheringsopdrachten. Iedereen zit bij een andere klant en het is dan ook heel fijn om ervaringen te delen: waar loop je tegenaan? Wat zijn goede tips waar je collega’s wellicht ook iets aan hebben?

Wat je binnen onze serviceline ziet, is dat er ook actief input wordt gevraagd aan alle collega’s om mee te denken over hoe we de organisatie verder kunnen brengen. Zo zijn er verschillende projectteams samengesteld rondom bepaalde thema’s. Deze teams bestaan uit een aantal collega’s (van partner tot consultant) en zijn elk gecentreerd rondom één thema. Zelf ben ik onderdeel van het marketing en communicatie-team en het human resources-team. Binnen marketing en communicatie kijken we bijvoorbeeld hoe we onze diensten nog beter in de markt kunnen zetten. Of kijken we op welke evenementen we echt zouden moeten staan om zichtbaarheid te vergroten. We bedenken ideeën en initiatieven om interne zaken te verbeteren en geven ook invulling aan deze initiatieven. Zo hebben we sinds kort een vergoeding om een ergonomische thuiswerkplek in te stellen. Dat zijn mooie dingen die je met elkaar gedaan krijgt.

Dus als er ideeën zijn, worden er wel zaken in gang gezet?

Zeker. In die projectteams ontstaan ideeën en daar komen actiepunten uit.

Hoe kun je je verder ontwikkelen binnen de organisatie?

Bij Grant Thornton bepaal je zelf welk pad je gaat bewandelen, je zit zelf achter het stuur van je carrière. Een voorbeeld in mijn geval: het leek mij enorm leuk om een keer bij de Rijksoverheid/een ministerie gedetacheerd te zijn. Door dit bespreekbaar te maken en initiatief in te nemen, creëer je kansen voor jezelf. Je kiest zelf welke richting je op wilt gaan. En de organisatie, je leidinggevende en andere ervaren collega’s ondersteunen je daar echt in.

Verder worden er ook gezamenlijke trainingen georganiseerd om meer kennis op te doen en je eventueel voor te bereiden op examens. Binnenkort hebben we bijvoorbeeld een gezamenlijke security training. Erg leerzaam. En er is ook nog een heel intern opleidingsprogramma met veel aanbod waarin je zelf trainingen naar wens kunt volgen.

Wat voor ideeën heb jij nog voor de organisatie of voor je eigen carrière?

Het is natuurlijk een spannende tijd met Covid-19 en alle bijbehorende maatregelen. We zullen met zijn allen een nieuwe manier van werken moeten vinden, met de juiste balans tussen thuiswerken en op kantoor werken. Grant Thornton zet ook in op deze vorm van hybride werken. Thuiswerken is ideaal te combineren met het gezinsleven, aan de andere kant is het minder handig om snel te schakelen met collega’s. Ik ben benieuwd wat de beste manier van hybride werken is: dit zullen we met zijn allen moeten uitvinden, al denk ik dat de voorkeur per persoon zal verschillen.

Ersan:

“Grant Thornton staat open voor alle mensen met ambitie en kwaliteit. Je mag jezelf zijn en bent welkom zoals je bent.”

Een spannende tijd dus, waar we met elkaar onze draai in moeten vinden! Wat zou je tot slot nog willen zeggen over Grant Thornton?

Grant Thornton staat open voor alle mensen die ambitie en kwaliteit meebrengen. Je mag jezelf zijn en bent welkom zoals je bent.

Werken bij Grant Thornton

Wie werkt bij Grant Thornton ontwikkelt zich razendsnel. Door persoonlijke begeleiding, opleidingen en een gevarieerd klantenpakket helpen we je de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om te groeien. Ben je benieuwd geworden naar onze functies?

Bekijk de vacatures