Hoe ben ik ‘in control’ over de btw?

Als ondernemer heeft u te maken met btw-wetgeving, zowel als u nationaal als internationaal onderneemt. Die wetgeving is vaak complex. Een juiste toepassing en optimale benutting van de mogelijkheden van de btw-wetgeving vraagt specialistische kennis. Kennis die wij u kunnen bieden.

Nationale en internationale kennis van btw-wetgeving

Ons btw-team - bestaande uit een goede mix van academisch geschoolde, zeer ervaren adviseurs en jong talent - kent de nationale btw-regels goed. Met die kennis helpen wij u bij alle aspecten die voor de btw (kunnen) spelen. In het internationale netwerk van Grant Thornton is ons Nederlandse btw-team het Centre of Excellence. Daarmee vervullen wij een zeer belangrijke rol in het internationale netwerk van btw-experts binnen Grant Thornton. Mede hierdoor zijn onze btw-adviseurs op de hoogte van (internationale) btw-ontwikkelingen en heeft het uitstekende internationale contacten. Uw internationale btw-vraagstukken kunnen wij daardoor zelf behandelen of, indien nodig, snel aan de lokale btw-expert voorleggen.

Automatisering van de btw-administratie

Btw is ook typisch een belasting waarbij automatisering van de processen en toepassing van de regels u veel werk uit handen kan nemen. Wij zien dat automatisering, van btw-administraties, rapportages en indienen van btw-aangiften e.d., wereldwijd een steeds belangrijkere rol speelt. Daarom hebben wij diverse btw-specialisten die dedicated IT-tools bedenken en ontwikkelen, waarmee het voor u als ondernemer makkelijker wordt de btw-processen in te richten en te monitoren. Enkele voorbeelden zijn:

  • Avalara Europese btw reporting tool, voor geautomatiseerde btw-aangiften in 30 landen.
  • Btw-checker, de btw-tool die uw data op 25 aspecten checkt op juistheid.
  • VIES number checker, tot duizenden btw ID-nummers in één keer verifiëren via de Europese database.
  • Custom made automatiseringsoplossingen.

Daarnaast bestaat ons btw-team uit een aantal branchespecialisten met extra aandacht voor specifieke branche problematiek, zoals healthcare, real estate, transport & logistiek en webshops die internationaal zaken doen, bijvoorbeeld via Amazon platforms.

Director Bob van der Steen

Btw-advies

Neem contact op

International indirect tax guide

Zoekt u gedetailleerde informatie over belastingstelsels voor uw regio? Download onze International indirect tax guide met daarin een overzicht van belastingstelsels in belangrijke landen en hoe u verdere ondersteuning kunt krijgen van Grant Thornton.