Verkoopt u goederen of diensten via internet of via een platform? Ook als ondernemer in de e-commerce heeft u te maken met administratieve lasten. Verkoopt u uw goederen of diensten bijvoorbeeld over de grens via een platform? Voert u goederen in? Hoe organiseert u dan alle ingewikkelde data in het vereiste format? Onze btw-, douane- en ICT-experts hebben ruime ervaring in de e-commerce en maken graag een efficiëntieslag in uw administratieve lasten. Wat doen wij concreet?

Verkoopt u goederen in EU? Vereenvoudig btw-aangifte met OSS

Levert u B2C goederen en/of diensten aan andere EU-landen? Maak dan bij uw aangifte en betalingen gebruik van de One Stop Shop-regeling (OSS). Zo voorkomt u dat u zich moet registreren in alle landen waar u levert. Met onze kennis, ervaring en software zetten wij uw gegevens eenvoudig om in het juiste aangifteformat.

Voert u goederen van geringe waarde in?

Voert u goederen van geringe waarde in en levert u deze direct aan consumenten? Dan kunt u met de invoerregeling (IOSS) een 'groen kanaal’ krijgen. Dit betekent dat u recht heeft op speciale btw-vrijstelling en snelle douaneafhandeling. Alleen als u de IOSS toepast, kunt u in andere EU-lidstaten dan de EU-lidstaat van bestemming goederen in het vrije verkeer brengen. Daarnaast kunt u als Nederlandse ondernemer via een artikel 23-vergunning de invoer-btw aangeven in uw btw-aangifte (verlegde btw op invoer).

Verkoopt u via een platform?

Platforms spelen momenteel een belangrijke rol bij de verkoop van goederen en diensten over de hele wereld. Maakt u bij de verkoop van uw goederen en/of diensten gebruik van een platform? Dan moet u weten of u als verkoper of het platform zelf de btw moet aanrekenen en afdragen over uw verkopen. Als een platform/webshop de verkoop van uw goederen en/of digitale diensten faciliteert, dan is dat platform btw verschuldigd.

Wij maken voor u inzichtelijk hoe u de belastingregels op uw bedrijfsmodel moet toepassen en hoe u belastingen optimaliseert en vereenvoudigt. Ook kunnen wij assisteren bij het juist implementeren van deze wet en regelgeving in uw boekhoudsystemen of ERP. Zo voorkomen we onaangename verrassingen en boetes.

Onze wereldwijde kennis en expertise

Via ons internationale netwerk bieden wij u toegang tot de expertise van 62.000 professionals in meer dan 135 landen. Zo weet u zeker dat uw internationaal opererende onderneming op een tijdige en efficiënte wijze geholpen wordt. Ook als u tegen zaken aanloopt aan de andere kant van de wereld. Dat geeft een vertrouwd gevoel.

E-commerce: kennis van klein tot groot

Onze experts werken al jaren voor kleine en grote e-commerce ondernemingen, platforms, webshopeigenaren, distributeurs, expediteurs en koeriersdiensten. Snel schakelen, op de hoogte zijn van alle ins en outs en altijd dat stapje extra zetten, dat is wat wij doen. Zo kunt u doen waar u goed in bent: ondernemen,

Onze sectorspecialisten helpen u onder andere met:

  • Optimaliseren van uw belastingzaken.
  • Regelen van uw btw- en douanezaken.
  • Ontzorgen van uw btw-aangiftes en andere verplichtingen.
  • Aanpassen van uw ERP-systemen.

Diensten voor de e-commerce sector

Internationaal belastingadvies

voor Nederlandse multinationals

Ook slim internationaal herstructureren of belastingadvies nodig bij een internationaal vraagstuk?

Meer informatie

Btw-advies

Hoe ben ik ‘in control’ over de btw?

Als ondernemer heeft u te maken met btw-wetgeving, zowel als u nationaal als internationaal onderneemt.

Meer informatie

Douaneadvies

Wanneer u goederen de EU in- of uitvoert

Ons internationale netwerk van douanespecialisten wijst u op de mogelijkheden die de douanewetgeving kan bieden.

Meer informatie

HR services

Zijn uw medewerkers bepalend voor het succes en de groei van uw organisatie?

De HR adviseurs van Grant Thornton staan u bij op het gebied van personeels- en salarisadministratie, arbeidsrecht en fiscaliteiten rondom uw personeel.

Meer informatie

Tax technology

Weet u wat uw belangrijkste fiscale risico’s zijn?

En weet u hoe u deze risico’s identificeert en beheerst? Heeft u voldoende tijd om u te focussen op de fiscale zaken die ertoe doen?

Meer informatie

Cyber risk services

Is mijn onderneming bestand tegen de belangrijkste cyberrisico’s?

Welke cyberdreigingen zijn relevant voor mijn organisatie? Heb ik de goede voorzorgsmaatregelen genomen om mijn data te beschermen of zet ik teveel in op één risico?

Meer informatie

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.