Kennemervis Groep heeft Bobeldijk Food Group overgenomen. Bobeldijk Food Group is een sterk groeiende speler in het vegetarische en veganistische schap in met name (inter)nationale supermarkten. Bij de overname door Kennemervis Groep is Grant Thornton ingeschakeld om het financiële en fiscale due diligence uit te voeren.

De deal

Eind mei 2020 heeft Kennemervis Groep de overname van Bobeldijk Food Group afgerond. Het voornaamste doel van de overname is om Bobeldijk in staat te stellen om in de markt van vegetarische producten een groeiversnelling te bewerkstelligen. Dit kan voornamelijk worden bereikt doordat beide bedrijven complementair zijn aan de afzetkant. Daarnaast breidt Kennemervis Groep zich middels de overname uit in de sterk groeiende markt van vegetarische producten.

Met het uitvoeren van het  voldeed Kennemervis Groep in eerste instantie aan haar onderzoeksplicht, maar het onderzoek heeft ook inzicht gegeven in de potentiele risico’s en kansen van de deal. Door de grondige analyses van de financiële resultaten, fiscale risico’s en de posities van Bobeldijk Food Group, kreeg Kennemervis Groep een duidelijk beeld van een rechtvaardige transactieprijs, passend bij de voorwaarden, en komt het bedrijf niet later nog voor verrassingen te staan. Het  diende als degelijk fundament voor de aankoopbeslissing en was meteen een verantwoordingsinstrument voor geldverstrekkers.

Over Kennemervis Groep

Kennemervis Groep is een toonaangevend visverwerkend bedrijf, onderdeel van een internationaal familiebedrijf, dat klanten met hoogwaardige producten en oplossingen bediend in retail, foodservice, ambulant, visspeciaalzaak en industrie. Kennemervis Groep heeft meerdere vestigingen in Nederland en Denemarken en haar servicekantoor in Spakenburg.

“Wij zien om ons heen dat consumenten, markten en klanten continu in beweging zijn. Wij willen hier optimaal op in blijven spelen en zien goede kansen in het laten groeien van BFG als onderdeel van de familie van KVG bedrijven. Wij zijn er trots op dat we samen met Remko (directeur BFG) en zijn team de groei van BFG verder mogen ondersteunen.”

Eugene Scholten, CEO KVG

Wilt u groeien middels een overname?

Ik wil groeien via overnames, maar welke bedrijven passen in mijn strategie? Hoe vind ik die? En hoe financier ik de overname? Wat moet ik doen om ‘lijken in de kast’ te voorkomen? Hoe waardeer ik een bedrijf? De vragen houden niet op! Een bedrijf kopen is een lang en intensief proces. En het vergt tact: u wilt niet te veel betalen, maar ook de relatie goed houden. Zeker als het de bedoeling is dat het management voor u blijft werken. Niet zo eenvoudig! Wij helpen.

Wilfred van der Lee

Wilfred van der Lee