Grant Thornton begeleidt de verkoop van Instruct aan DO-IT@School

De fusie- en overnameadviseurs en de bedrijfsjuristen van Grant Thornton hebben Instruct B.V. begeleid in het verkoopproces aan DO-IT@School B.V. Tijdens het onderhandelingsproces met diverse potentiële kopers ontstond er een efficiënte samenwerking tussen Grant Thornton en Instruct B.V., waarbij de ondernemer van Instruct B.V. de dagelijkse leiding van het bedrijf ook nog goed kon voortzetten.

Een goede relatie bood ruimte om het verkoopproces te continueren

De fiscalisten en juristen van Grant Thornton rekenden de voorstellen vervolgens door en analyseerden grondig de mogelijke deals. Op deze manier had Instruct B.V. alle voors en tegens rondom een mogelijke deal scherp op het netvlies en kon hij de belangrijke keuze gefundeerd maken. Tot twee keer toe leek het erop dat de uiteindelijke koper van de transactie af zou zien. Maar door de goede relatie tussen Grant Thornton, de koper en de verkoper was er altijd ruimte om het gesprek aan te gaan. Door voldoende tijd te nemen om elkaar goed te begrijpen, een strak geleid verkoopproces en een grondige analyse, is uiteindelijk toch een mooie deal tot stand gekomen.

Over DO-IT@School B.V.

DO-IT@School B.V. levert sinds 1994 audiovisuele en ICT-oplossingen aan bedrijven en scholen. Het bedrijf automatiseert complexe processen tot een goed werkend systeem. Het hoofdkantoor van DO-IT@School B.V. ligt in Didam, waar ze elke dag met meer dan 35 collega’s bezig zijn met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. De toevoeging van Instruct B.V. aan het bedrijf is een mooie uitbreiding van hun dienstverlening aan de bestaande klanten.

Over Instruct B.V.

Instruct B.V. is een educatieve uitgeverij voor digitaal lesmateriaal voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en opleidingsinstituten. Het bedrijf heeft al 30 jaar ervaring in de branche en voert haar dagelijkse operaties uit vanuit het hoofdkantoor in Bodegraven. Instruct B.V. biedt methoden voor digiveiligheid, social media, taal en rekenen, computervaardigheid, informatica/ICT en typevaardigheid. De aandeelhouder van het bedrijf maakt enige tijd voor de start van het traject aan Grant Thornton zijn wens kenbaar om zijn bedrijf te verkopen. Aangezien hij het bedrijf van scratch heeft opgebouwd was het voor hem essentieel dat het bedrijf na de verkoop in goede handen terecht zou komen.

Fast facts

Historie

checklist purple

Meer dan 30 jaar geleden opgericht

Sector

target purple

E-learning

Bedrijfsgrootte

conversation purple

Circa 20 medewerkers

Wilt u uw bedrijf verkopen of groeien middels een overname?

Ik wil groeien via overnames, maar welke bedrijven passen in mijn strategie? Hoe financier ik de groei? Hoe onderhandel ik met mijn baas over de aandelen? Hoe kan ik mijn bedrijf nog beter verkopen? Waar moet ik dan op sturen? Rondom bedrijfsverkoop spoken veel vragen door de hoofden van alle partijen. Het is een grote stap. Wij kunnen kopers en verkopers helpen een goed gefundeerd besluit te nemen: met heldere cijfers, maar ook de juiste voorwaarden en een goed gevoel.

Wilfred van der Lee

Wilfred van der Lee