Tax control

Heb ik de WKR goed vertaald naar mijn financiële administratie?

Goeie vraag

Heeft u uw WKR-risico's in kaart?

Uw Tax Control Framework werkt. Uw medewerkers weten wat ze kunnen doen om fiscale risico's tot een minimum te beperken. En u houdt uw Tax Control Framework up-to-date. U merkt aan alle kanten hoe fijn het is om 'in control' te zijn. Logisch dat u zich afvraagt: kan ik met mijn Tax Control Framework nog meer risico's beperken, zoals mijn WKR-risico's?

Loonkosten maken een groot deel uit van uw totale kosten. De WKR beschrijft welk deel van uw loonkosten belast is, welk deel is vrijgesteld en welk deel valt in de 'vrije ruimte'. Een goede inrichting van de WKR-regeling beperkt niet alleen uw risico op een naheffing van de belastingdienst. Vaak valt er ook nog genoeg te besparen. Maar hoe weet u zeker of u de WKR-regels goed heeft toegepast en verwerkt in uw financiële administratie? Doe een WKR-check!

Zorg dat u compliant bent. Met onze WKR-checker

De WKR heeft het hele systeem van kostenvergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden ingrijpend gewijzigd. Dat heeft grote gevolgen gehad voor de inrichting van uw financiële administratie. Nu uw administratie is ingericht, wilt u zeker weten of u de WKR-regels goed heeft 'vertaald' naar uw financiële administratie. Daarom heeft Grant Thornton een WKR-checker ontwikkeld. Hiermee kunnen wij snel en adequaat een analyse maken van de betrouwbaarheid van uw WKR-data. Hoe? Door in uw financiële administratie te zoeken op honderden voor de WKR relevante zoektermen. Zo krijgt u beter zicht op risico's, zoals naheffing van de belastingdienst, én besparingsmogelijkheden. Klinkt goed, toch?

Zo bent u voorbereid

Voor een internationale zakelijke dienstverlener hebben wij de WKR administratie gecheckt. De klant was op zoek naar duidelijkheid, omdat de regels en berichtgeving vanuit de belastingdienst ze dit niet gaf. De WKR checker gaf hen de bevestiging dat hun werkwijze juist is. Maar ook enkele aandachtspunten kwamen aan het licht, zoals een risico bij de onbelaste onkostenvergoedingen omdat deze niet onderbouwd waren. Ook bleken enkele loonelementen ondergebracht te kunnen worden in de vrije ruimte.

Dit leverde een besparing op van tienduizenden euro's per jaar! Met een WKR-check door Grant Thornton verkleint u op een makkelijke en effectieve manier uw WKR-risico's. U kunt de belastingdienst laten zien dat uw WKR-administratie op orde is. En bovendien kunt u op significante bespaarmogelijkheden stuiten. Waar wacht u nog op?

De WKR-regeling is een complexe regeling met veel valkuilen, dus u wilt er zeker van zijn dat u de regeling juist heeft toegepast. Beschikt u over de juiste data om antwoord te kunnen geven op de vragen van de belastingdienst?

Tax control: geen simpel spel anno 2016
Meer weten? Download het rapport

Bel mij terug over de WKR-checker

Bent u 'in control'?

Snel veranderende wet- en regelgeving, een toenemende beschikbaarheid van fiscale data en meer interesse van stakeholders voor de fiscale positie van uw organisatie. Meer weten? 

Download het rapport Tax control: geen simpel spel