U wilt minder inkomstenbelasting betalen? Dat kunt u optimaliseren via de fiscale specialisten van Grant Thornton.

Aangifte inkomstenbelasting

Iedereen heeft te maken met de heffing van inkomstenbelasting. Of u nu in loondienst werkt, actief bent als zzp’er of eigenaar bent van een eenmanszaak, B.V. of beleggingspanden. Eén keer per jaar dient u de weg te vinden in het boxenstelsel van de aangifte inkomstenbelasting. De wet is zeer omvangrijk. De kans is groot dat u een uitzondering of bijzondere vrijstelling mist.

Partner Pieter Visser

Inkomstenbelasting

Neem contact op

Wetgeving

Als ondernemer met een eenmanszaak of vof betaalt u inkomstenbelasting over uw winstaandeel. U krijgt te maken met het samenspel van de ondernemersfaciliteiten, afschrijven op bedrijfsmiddelen en het vormen van voorzieningen. Bent u aandeelhouder van een B.V. dan ontvangt u belast dividend. Maar ook dan bestaan uitzonderingen en speciale regelingen om deze uitkering onbelast te ontvangen.

Ook als u geen ondernemer bent krijgt u te maken met de steeds ingewikkeldere wetgeving. Denk hierbij aan de financiering van uw woning en de aankoop en afkoop van lijfrenten en kapitaalverzekeringen. Als uw inkomen sterk fluctueert, krijgt u mogelijk belasting terug door toepassing van de middelingsregeling. Of wellicht kan uw beleggingsvastgoed lager gewaardeerd worden.

Grant Thornton kan u helpen bij:

  • het opstellen van uw (voorlopige) aangiften inkomstenbelasting;
  • het optimaliseren van uw financiële en fiscale positie;
  • advisering over en toepassing van bijzondere regelingen en vrijstellingen.