Tot op de dag van vandaag is Nederland veruit de belangrijkste handelspartner van Duitsland. De twee buren zijn belangrijke exportlanden in het midden van de EU, met zeer gekwalificeerde werknemers en uitstekende infrastructuur. Met de grootste Europese havens voor overzeese en binnenlandse handel in Duisburg en Rotterdam, dienen beide landen als een logistieke hub voor Europa.

Grensoverschrijdende zakenrelaties zijn dan ook de alledaagse praktijk. Desalniettemin zijn er, ondanks de Europese interne markt, verschillende wettelijke kaders in beide landen waar men kennis van moet hebben en zich aan moet houden om verassingen, die economisch succes in de weg kunnen staan, te vermijden. Hierin kunnen wij ondersteuning bieden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Ons goed geïnformeerde team van experts bevindt zich nabij de grens in Arnhem, Düsseldorf en Viersen en kent de relevante onderwerpen op het gebied van auditing, belastingadvies, juridisch advies en grensoverschrijdende bedrijfsfinanciering. Daarnaast overleggen zij, waar nodig, met het internationale netwerk van Grant Thornton. Zo bieden wij u een integraal advies voor beide kanten van de grens vanuit één enkel informatiepunt.

Grant Thornton kan u helpen bij:

  • Markttoetreding: advies binnen de context van het oprichten of overnemen van een bedrijf in het buurland (o.a. keuze van rechtsvorm, registratie, advies over fusies en overnames, bedrijfsfinanciering).
  • Naleving van wettelijke eisen betreffende financiële verslaggeving, fiscale en juridische zaken.
  • Outsourcingsdiensten, waaronder accounting, loon en salarissen, belastingen en sociale-zekerheids-bijdragen.
  • Jaarlijkse audits, adviezen betreffende compliance- en waarderingsvraagstukken.
  • Belastingadviesdiensten voor bedrijven, hun aandeelhouders en expats, alsmede particulieren.
  • Diensten op het gebied van verrekenprijzen: structurering, bescherming (APA) en documentatie van verrekenprijzen.
  • Btw- en douanediensten.

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.