article banner
Tax control

Een Tax Control Framework, betekent dat meer werk of juist minder?

Goeie vraag

Hoe simpeler uw fiscale processen, hoe beter

U weet welke fiscale risico's er in uw organisatie spelen. Check. U heeft het Tax Control Framework op de agenda gezet. Check. En uw medewerkers weten wat de voordelen zijn van een Tax Control Framework en wat zij kunnen doen om er een succes van te maken. Check. Dan is dit het moment om het Tax Control Framework zo in te richten dat het: 1. Past bij de processen binnen uw organisatie. 2. Aansluit bij de systemen die u gebruikt.

Sluit systemen naadloos op elkaar aan

We ontwikkelen een Tax Control Framework dat naadloos aansluit op de systemen die u al gebruikt. Of dat nou BWise is - internationaal gezien zeer gewaardeerde software als het gaat om governance, risk en compliance - SharePoint of Thomson Reuters. Een gelegenheid die we meteen ook aangrijpen om alle fiscale processen in uw organisatie nog eens scherp tegen het licht te houden. Ervaring leert dat processen altijd eenvoudiger kunnen. Zodat u meer risico's beperkt en uw medewerkers tijd overhouden. Tijd die ze goed kunnen gebruiken voor andere dingen, zoals meer focus of betere samenwerking.

En verbeter uw relatie met de belastingdienst

Nationale en internationale fiscale wetgeving verandert snel. Dan is het prettig om de zekerheid te hebben dat uw fiscale processen in overeenstemming zijn met wat de belastingdienst van u verwacht. Onlangs ontwikkelden we een Tax Control Framework voor een internationaal opererende handelsmaatschappij met 14 verschillende werkmaatschappijen. Processen met heel veel stappen. Hun Tax Director kan nu met één druk op de knop laten zien dat hij 'in control' is. Anytime en helemaal geautomatiseerd. Hij heeft niet alleen een betere relatie met de belastingdienst, hij hoeft ook minder te overleggen. En hij krijgt minder controles. Alleen maar voordelen.

Meer weten over tax control?
Download het rapport 'Van fiscale risico’s naar beheersing' Download PDF

Bent u ‘in control’ voor uw fiscale risicobeheersing?

Snel veranderende wet- en regelgeving, een toenemende beschikbaarheid van fiscale data en meer interesse van stakeholders voor de fiscale positie van uw onderneming. Meer weten? 

Download het rapport Tax control: Van fiscale risico’s naar beheersing