article banner
Tax control

Groei ik harder als ik in control ben?

Goeie vraag

Hoe weet ik of mijn Tax Control Framework werkt?

U heeft uw kleine, middelgrote en grote fiscale risico’s helder in kaart. U heeft uw fiscale processen duidelijk in beeld. Uw mensen zijn enthousiast, en u heeft een Tax Control Framework ingericht dat precies past bij uw wensen en eisen. Een memorabel moment. Nu wilt u weten of alles klopt. Of het werkt. Of uw Tax Control Framework doet wat het moet doen: tijd en geld besparen. Er is maar één manier om daar achter te komen: Aan het werk. Testen.

Loop alle fiscale processen een keer helemaal door

Doe een test met alle betrokkenen: van de data-administrateur tot en met de Tax Director. U zult zien dat er altijd iets te verbeteren is, ook als u denkt dat in de voorbereiding alles op tafel is gekomen. Kijk of iedereen weet wat hij of zij moet doen. Loopt er iets niet goed in het proces? Maak dan een nieuwe afspraak, verleg een verantwoordelijkheid of pas het Tax Control Framework aan.

Let vooral heel goed op de vragen die uw medewerkers stellen, want in de testfase zien wij vaak dat medewerkers zich realiseren dat dit het moment is om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Is de test gelukt en is alles duidelijk voor iedereen? Top.

Duidelijkheid biedt nieuwe kansen

Bij een financiële dienstverlener waar een Tax Control Framework is geïmplementeerd, hebben wij een test uitgevoerd. Hier kwam naar boven dat door de nieuwe wet DBA een aanpassing in het Tax Control Framework nodig was. We hebben afgesproken om jaarlijks een test uit te voeren, zodat we weten of het Tax Control Framework nog up-to-date is. Heeft uw team deze test glansrijk doorstaan? Mooi! Dan weten uw medewerkers nu welke bijdrage zij kunnen leveren aan fiscale risicobeperking. En het betekent ook dat u vanaf nu ‘in control’ bent.

U kunt uw processen moeiteloos volgen, op ieder gewenst moment. U kunt de belastingdienst antwoord geven op elke vraag. U kunt betere financiële beslissingen nemen. En dat is niet alles: uw medewerkers weten nu ook veel beter hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van uw organisatie in bredere zin. Zodat u beter en sneller groeit. Hoe voelt dat? Goed zeker.

Tax control
Van fiscale risico’s naar beheersing Download het rapport

Bent u ‘in control’ voor uw fiscale risicobeheersing?

Snel veranderende wet- en regelgeving, een toenemende beschikbaarheid van fiscale data en meer interesse van stakeholders voor de fiscale positie van uw onderneming. Meer weten? 

Download het rapport Tax control: Van fiscale risico’s naar beheersing