article banner
Tax control

Kan ik met een Tax Control Framework ook mijn btw-risico’s beperken?

Goeie vraag

Heeft u uw btw-risico's in kaart?

Uw Tax Control Framework werkt. Uw medewerkers weten wat ze kunnen doen om fiscale risico's tot een minimum te beperken. En u houdt uw Tax Control Framework up-to-date met nieuwe strategische ontwikkelingen. U merkt aan alle kanten hoe fijn het is om 'in control' te zijn. Logisch dat u zich afvraagt: kan ik met mijn Tax Control Framework nog ook mijn btw-risico's beperken? Goed punt.

In iedere organisatie is de btw-administratie een vitaal en complex onderdeel. Leveranciers zijn wel eens slordig, medewerkers maken wel eens een inschattingsfout en de belastingdienst is onverbiddelijk. Precies daarom is er de btw-checker van Grant Thornton.

Onze btw-checker geeft inzicht in al uw btw-data

De btw-checker checkt 22 hoofdcategorieën, van de toepassing van het 0-procentstarief tot de btw-vrijstelling. Van doorlopende factuurreeksen tot de aftrek van btw op personeelskosten. Nationaal en internationaal. Is een factuur dubbel geboekt of zijn er twee verschillende facturen met hetzelfde nummer? Vallen er gaten in de opvolging van uw facturen? Heeft u ten onrechte een btw-teruggave ontvangen? Onze btw-checker haalt het er feilloos uit. Zo kent u altijd precies de btw-positie van uw onderneming. En verhoogt u de kwaliteit van de informatie aan uw organisatie, uw stakeholders en de belastingdienst.

Een veilig idee

Met onze btw-checker verkleint u uw btw-risico's. Onvolkomenheden in uw huidige processen komen geheid boven water. Het kan zelfs heel goed zijn dat u iets verdient. Onlangs hebben we de btw-checker ingezet bij een snelgroeiende internationale onderneming, met een dito btw-administratie. Het slechte nieuws is dat de btw-checker liet zien dat er in het buitenland de nodige steken vielen. Het goede nieuws is dat de btw-checker een aanzienlijk bedrag boven water bracht waarover nog geen btw was teruggevraagd. Binnen deze onderneming heet de btw-checker sindsdien de Cash Hunter. Sounds like music.

Tax control
Van fiscale risico’s naar beheersing Download het rapport

Bent u ‘in control’ voor uw fiscale risicobeheersing?

Snel veranderende wet- en regelgeving, een toenemende beschikbaarheid van fiscale data en meer interesse van stakeholders voor de fiscale positie van uw onderneming. Meer weten? 

Download het rapport Tax control: Van fiscale risico’s naar beheersing