article banner
Tax control

Schuilt in een nieuwe kans ook een fiscaal risico?

Goeie vraag

Denkt u dat u uw fiscale risico's op een rijtje heeft?

In alle processen zitten risico's, in fiscale processen ook. Grote risico's die de continuïteit van uw onderneming in gevaar kunnen brengen. Middelgrote risico's die kunnen zorgen voor een flinke dip in de jaarcijfers. Kleine risico's waar u misschien niet per se iets van merkt, maar die alles bij elkaar aardig in de papieren kunnen lopen.

Als u het ons vraagt is het belangrijk om risico's in kaart te brengen en te kwalificeren. 'Ja', denkt u nu. Maar als we ondernemers vragen: 'Doet u aan fiscale risicobeheersing?' horen we vaak een aarzelend 'Ik denk van wel'. Hoe zit dat eigenlijk bij u?

Van 'ik denk dat ik risico's beheers' naar 'ik weet het zeker'

Met een Tax Control Framework maakt u een vliegende start in fiscale risicobeheersing, want alle mainstream risico's hebben we al in kaart gebracht. En dat zijn niet alleen de bekende risico's, nieuwe risico's die het gevolg zijn van nieuwe wetgeving nemen we ook mee. Zo heeft u al uw fiscale risico's meteen helder voor de bril en kunt u prioriteiten stellen. U kunt kleine risico's onderscheiden van grote en keuzes maken voor de korte termijn - risico's die u meteen aan wilt pakken en ook meteen geld opleveren - en de lange termijn. U bent 'in control'.

Besteed speciale aandacht aan nieuwe risico's

Eén van onze opdrachtgevers is een internationaal bouwbedrijf, gespecialiseerd in grote infrastructurele projecten. Een branche waarin het - net als in veel andere branches - heel gebruikelijk is om onderaannemers in te huren, die op hun beurt vaak weer specialistische zzp-ers inhuren.

Dan is het handig om te weten dat er een nieuwe wet is die het zzp-ers mogelijk maakt om risico's - bijvoorbeeld vanwege gederfd inkomen door een te laag uurloon - te verhalen op de hoofdaannemer. Rekent u even mee? 40 man die 30 weken lang 40 uur per week werken voor 5 euro per uur te weinig? Precies: 240.000 euro. Een nieuw risico om rekening mee te houden.

Meer weten over tax control?
Download het rapport 'Van fiscale risico’s naar beheersing' Download PDF

Bent u ‘in control’ voor uw fiscale risicobeheersing?

Snel veranderende wet- en regelgeving, een toenemende beschikbaarheid van fiscale data en meer interesse van stakeholders voor de fiscale positie van uw onderneming. Meer weten? 

Download het rapport Tax control: Van fiscale risico’s naar beheersing