Duurzaamheid, impact en maatschappelijk verantwoord ondernemen: de meeste organisaties doen hier inmiddels wel ‘iets’ mee. De vraag is ‘hoe maak ik duurzaamheid echt onderdeel van mijn strategie?’. Hoe zorg ik voor grip op impact, en (klimaat gerelateerde) risico’s en kansen? Hoe rapporteer ik helder over duurzaamheidsprestaties en maatschappelijke waarde naar verschillende stakeholders?

De vraag van investeerders, klanten, toezichthouders en andere stakeholders naar het hebben van een duurzaamheidsstrategie en impact rapportage blijft toenemen. En inmiddels zijn er veel verschillende standaarden, frameworks en tools om over impact en duurzaamheid te rapporteren. Complex! Wij helpen u hierin de juiste route te kiezen, die aansluit bij uw organisatie en doelstellingen.

Impact management cyclus

Experts in impact management

Onze Sustainability & impact specialisten helpen organisaties duurzaamheidsdoelen en impact ambities te formuleren, met heldere strategieën en roadmaps. We helpen u uw resultaten meten, daarover rapporteren en uiteindelijk uw waarde (financieel en niet-financieel) verbeteren. Wij hebben brede kennis van de stappen in deze impact management cyclus. En ook van relevante frameworks, methoden en standaarden. Onze praktijkervaring, sinds 2009, maakt dat we de theorie helder vertalen naar oplossingen die passen bij de fase van uw organisatie en uw ambities.

Global impact

Internationaal zijn wij onderdeel van het Sustainability Centre of Excellence van Grant Thornton. Dit is een ‘community of practice’ waarin alle duurzaamheids- en impact experts uit het Grant Thornton netwerk verenigd zijn. Wij leren van elkaar, om zo onze dienstverlening naar een nog hoger niveau te brengen. En door dit netwerk zijn wij u ook wereldwijd van dienst.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Een passende aanpak
 • Dataoplossingen
 • Duurzaam DNA
 • Een passende aanpak
  Een passende aanpak
  GRI, GHG protocol, CO2 meten, integrated reporting, TCFD, SROI, Sustainable Development Goals: het landschap van frameworks, standaarden en methoden om te rapporteren over impact en duurzaamheid wordt steeds complexer. Wij helpen u de methode te kiezen die past bij uw organisatie, doelen en stakeholders.
 • Dataoplossingen
  Dataoplossingen
  Duurzame doelen gesteld? Wij helpen u met efficiënte data oplossingen om voortgang en resultaten te monitoren, te rapporteren en te visualiseren in dashboards.
 • Duurzaam DNA
  Duurzaam DNA
  Wij geloven in een holistische aanpak. Waarin bewustwording, cultuur en stakeholder betrokkenheid net zo belangrijk zijn als data en meten - om duurzaam succes te realiseren.

Sustainability & impact services

Duurzaamheidsstrategie

Een strategie geeft richting aan uw duurzaamheidsbeleid. Gaat uw organisatie voor zero waste, inclusiviteit of een eerlijke productieketen? Met onze duurzaamheidsstrategieën brengt u uw korte termijn acties in lijn met uw lange termijn visie. Door aansprekende ambities, heldere doelen en een duidelijke roadmap. Zodat iedereen in de organisatie weet hoe hieraan bij te dragen.

Duurzame verslaglegging en rapportage

Transparant en duidelijk communiceren over resultaten en gemeten impact. Laat uw klanten, medewerkers en andere stakeholders weten waar u staat in het behalen van uw duurzaamheidsdoelstellingen. Geïntegreerd met uw jaarverslag of als apart duurzaamheids- of impactrapport. Wij helpen u om aansprekende rapportages te maken die passen bij uw publiek en informatiebehoefte.

ESG en impact voor investeerders

Integreren van Environmental, Social en Governance (ESG) en impact factoren van due diligence tot exit: wij helpen u met strategie, monitoring en rapportage van ESG en impact op bedrijfs-, fonds- en organisatieniveau.

Impactmeting en data oplossingen

Meten is weten? Met de juiste KPI’s, een goede datastrategie en efficiënte tools helpen wij u om resultaten en voortgang niet alleen te meten, maar ook te analyseren, aggregeren, benchmarken en bovenal verbeteren.

Gerelateerde diensten

Legal Services: Duurzaam

Of u nou meer wilt weten van duurzame wetgeving, van plan bent om duurzaam te investeren of gewoon graag een jurist aan u verbindt met hetzelfde DNA: wij staan voor u klaar!

Evenementen

Aankomend evenement 18 apr.
Voorgaand evenement 19 sep.
13:00
Voorgaand evenement 12 mei
Emma Verheijke
Partner sustainability & impact Services
Emma Verheijke
Emma Verheijke leidt de duurzaamheidspraktijk van Grant Thornton sinds januari 2019. Samen met haar team helpt zij organisaties navigeren in het landschap van bestaande frameworks, methoden en regelgeving rondom maatschappelijke verslaglegging zoals GRI, integrated reporting, TCFD en de Sustainable Development Goals. Met strategisch advies en efficiente data-oplossingen begeleidt zij organisaties in de transitie naar een meer duurzame economie.
Lees meer over Emma Verheijke
Emma Verheijke
Partner sustainability & impact Services
Emma Verheijke

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer artikelen