Ik heb mijn duurzame doelen gesteld, maar hoe meet ik of ik op schema ben om die te realiseren? Hoe zorg ik ervoor dat meten bruikbare inzichten biedt én mij helpt beter te positioneren? Welke indicatoren en methoden kan ik het beste gebruiken, en hoe koppel ik dat aan de Sustainable Development Goals (SDG’s)? En kan ik het ook automatiseren? Goede vragen. Ze maken uw onderneming klaar voor de toekomst. Wij helpen u graag met de beantwoording.

Wij helpen met de antwoorden.

 • Impact meten en zichtbaar maken
 • Verbeterplannen en dashboards
 • Impact meten en zichtbaar maken
  Impact meten en zichtbaar maken
  In lijn met uw doelstelling en mogelijke stakeholders, bepalen we de best passende indicatoren, meetmethode, eventuele standaarden en benchmarks. Van CO2-prestatieladder tot GRI en van diversiteit & inclusie tot circulariteit en waardeketen. Wij helpen u met een meetplan dat leidt tot bruikbare inzichten en acties in de operatie, én geaggregeerde scores die u kunt rapporteren aan uw stakeholders.
 • Verbeterplannen en dashboards
  Verbeterplannen en dashboards
  Samen met u interpreteren we de gemeten data, we rapporteren over de inzichten en we maken verbeterplannen voor de toekomst. We helpen u niet alleen bij het meten van uw CO2 footprint. We helpen ook uw footprint te halveren. Zo krijgt u een doorgaande cyclus van impact-optimalisatie. Wilt u dit proces volledig verankeren in uw organisatie? Dit kunnen we ondersteunen door het automatiseren van dataverzamelingsprocessen. Die data visualiseren we in dashboards. Zo heeft u altijd inzicht!

Wat levert het u op?

 • U heeft een overzichtelijk raamwerk met KPIs relevant voor uw bedrijf, sector en context.
 • U heeft inzicht in uw impact op mensen en milieu via dashboards, en hoe die zich jaar op jaar ontwikkeld, eventueel in vergelijking met branchegenoten.
 • U heeft zicht op uw maatschappelijke kosten en baten.
 • U kunt sturen op verbetering en uw vooruitgang hard maken.
 • U weet aan welke SDG’s u positief of negatief bijdraagt.

Ook uw impact meetbaar en zichtbaar maken? Bel ons.

CSRD

Voortvarend aan de slag met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) met deze 8 stappen

Als samenleving staan we voor een immense verduurzamingsopgave om onze wereld leefbaar te houden. Van ondernemingen wordt verwacht dat zij daarin verantwoordelijkheid nemen, voor de impact op mens, milieu en samenleving.

Evenementen

Voorgaand evenement 24 jan.
Voorgaand evenement 06 okt.
Voorgaand evenement 19 sep.
13:00

Case study: Online dashboard duurzaamheidsprestaties

Wat
Wat
Wat
Green Business Club (GBC) Nederland ontwikkelde in samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een online dashboard duurzaamheidsprestaties.
Waarom
Waarom
Waarom
Om zo overzichtelijk de duurzame voortgang van de lokale GBC’s in kaart te brengen.
Wie
Wie
Wie
Dutch Green Building Council dacht mee over het thema energie.
Lees de case study
Emma Verheijke
Partner sustainability & impact Services
Emma Verheijke
Emma Verheijke leidt de duurzaamheidspraktijk van Grant Thornton sinds januari 2019. Samen met haar team helpt zij organisaties navigeren in het landschap van bestaande frameworks, methoden en regelgeving rondom maatschappelijke verslaglegging zoals GRI, integrated reporting, TCFD en de Sustainable Development Goals. Met strategisch advies en efficiente data-oplossingen begeleidt zij organisaties in de transitie naar een meer duurzame economie.
Lees meer over Emma Verheijke
Emma Verheijke
Partner sustainability & impact Services
Emma Verheijke

Gerelateerde artikelen

View more