Impact Foundation

Impact Foundation zet zich in voor Voedselbanken Nederland

Door:
Vincent Belgraver
insight featured image
Maatschappelijk relevant en sociaal betrokken zijn. Dat zit sterk verweven in onze cultuur en in onze missie. Vanuit die gedachte is het initiatief ontstaan voor de oprichting van de Grant Thornton Impact Foundation. Door handen, kennis en geld beschikbaar te stellen dragen we ons steentje bij. Rondom de jaarlijkse Grant Thornton Global Corporate Social Responsability Days startte het eerste initiatief: een inzamelingsactie voor lokale voedselbanken. En met succes!
Onderwerpen

Inzamelingsactie voor Voedselbanken Nederland 

Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen en doen een beroep op de Voedselbank die volledig door vrijwilligers wordt gerund en wekelijks zo’n 120.000 mensen helpt. 

Begin september startte vanuit de Impact Foundation een inzamelingsactie voor de lokale voedselbanken in alle plaatsen waar Grant Thornton gehuisvest is: Amsterdam, Rotterdam, Gouda, Leiden, Alphen aan den Rijn, Woerden, en Arnhem. Op alle vestigingen stonden kratten voor boodschappen. Naast de inzamelactie ondersteunen we iedere voedselbank nog een beetje extra door zaken aan te schaffen waar veel behoefte aan is en gaven we elke lokale voedselbank een voucher voor gratis advies-uren.

Een geslaagde inzamelingsactie!

Op 21 september brachten de ambassadeurs van de Impact Foundation vanuit alle vestigingen de gevulde kratten en vouchers naar de lokale voedselbanken. Samen hebben we:

  • Meer dan 100 kratten gevuld
  • Ruim 3000 producten ingezameld (zo’n 30 producten per krat gemiddeld!)
  • Bijna 5 producten per collega gedoneerd
  • 7 voedselbanken bij onze locaties gesteund 

De Impact Foundation vulde dit aan met een prachtig bedrag voor verse producten (2000 stukken kaas van een pond en 15.000 eitjes en een melkpakket) en een rolbank en een generator voor zonnepanelen.

We zijn er trots op dat we met zoveel collega’s een verschil hebben kunnen maken.