Goeie vraag

De regels zijn voor iedereen hetzelfde

Maar ze veranderen sneller dan ooit. Daarom wilt u precies weten wat de regels zijn en wilt u grip op uw processen. Zodat u uw risico's beperkt en wendbaar bent. De afgelopen weken hebben we u verteld over fiscale regels versus fiscale processen. We hebben u laten zien hoe u harder groeit als u 'in control' bent. En we hebben u laten zien hoe u een Tax Control Framework eenvoudig uitbreidt met een  of WKR-checker.

Nu weet u alles wat u moet weten. Misschien denkt u: 'Mooi, ik zal er eens over praten met onze huisaccountant'. Dat is geen slecht idee. Misschien denkt u: ik moet eens een afspraak maken met een specialist van Grant Thornton. Dat is een nog veel beter idee.

In zes weken uw fiscale risico's beheersen

U wilt in control zijn en beschikken over tijdige, juiste en volledige fiscale informatie. U beseft dat uw risicobeheersing verbeterd kan worden en een systeem van fiscale beheersing (Tax Control Framework) ingericht moet worden. Maar waar moet u beginnen met het inrichten van een Tax Control Framework?

De ene adviseur is de andere niet. Vanuit onze kennis en ervaring hebben wij een tool ontwikkeld waarin wij de belangrijkste risico's al hebben opgenomen. Daarnaast weten wij welke vragen we u moeten stellen om u inzicht te geven in uw bedrijfsspecifieke risico's. Uw Tax Control Framework staat als het ware al in de grondverf.

De verdere inrichting is maatwerk en afhankelijk van organisatorische factoren en de keuzes die u maakt in de gewenste reikwijdte en kwaliteit van de risicobeheersing. Onze Tax adviseurs richten samen u met het maatwerk deel van uw Tax Control Framework in. Zo bent en blijft u niet alleen op de hoogte van het proces en uw risico's. U bespaart ook kostbare tijd. We maken het voor u mogelijk om in een periode van zes weken een volledig Tax Control Framework op te zetten en in te richten, in plaats van een investering van een jaar.

De juiste vragen geven u inzicht

Of u zich nou afvraagt of u genoeg belasting betaalt. Wilt weten hoe u met uw hele organisatie werkt aan 'in control' zijn. Of benieuwd bent of u beschikt over de juiste btw- of WKR-data. Wij geven u altijd een antwoord waarmee u uw verandervermogen, de wendbaarheid en de groeikansen van uw organisatie vergroot.

Of, zoals de CFO van een grote internationale onderneming uit de maritieme sector zei: "Door de vragen die de adviseurs van Grant Thornton stellen, wordt het voor mij inzichtelijker hoe ik mijn Tax Control Framework moet inrichten en waar voor mij de risico's zitten." Heeft u een vraag en zoekt u een bruikbaar antwoord? Dan weet u ons te vinden.

Tax control
Van fiscale risico’s naar beheersing Download het rapport

Bent u ‘in control’ voor uw fiscale risicobeheersing?

Snel veranderende wet- en regelgeving, een toenemende beschikbaarheid van fiscale data en meer interesse van stakeholders voor de fiscale positie van uw onderneming. Meer weten? 

Download het rapport Tax control: Van fiscale risico’s naar beheersing

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Meld u aan