Goeie vraag

Wat doet de nieuwe belastingmoraal met u?

De laatste jaren is er een grote internationale markt ontstaan, toegankelijk voor elke ondernemer met een levensvatbaar idee. Tegelijkertijd zorgt internet ervoor dat zaken die een paar jaar geleden verborgen bleven nu breed uitgemeten worden in de pers. Nieuwe informatie verandert de manier waarop we kijken naar geld verdienen. De beweging van 'zo weinig mogelijk belasting betalen' naar 'fair share' is onmiskenbaar. Dan kunt u twee dingen doen: kop in het zand en de confrontatie afwachten, of meebewegen en voorbereid zijn. Wij adviseren u van harte om het laatste te doen.

Zorg voor fiscale data van hoge kwaliteit

Een Tax Control Framework biedt hiertoe een veelvoud aan mogelijkheden, want met dit systeem organiseert u al uw tax-functies dicht op de actualiteit. Zo beschikt u over gevalideerde fiscale data en slaat u drie vliegen in één klap. 1. U heeft een heel ander gesprek met de belastingdienst, want u kunt onderbouwen welke financiële overwegingen u maakt en wat u doet om compliant te zijn. 2. U beperkt uw fiscale risico's en u heeft een plan als zich een uitzondering voordoet. 3. U onderneemt met meer focus en kunt meteen inspelen op nieuwe fiscale ontwikkelingen. U bent - zoals wij dat noemen - 'in control'.

Voorkom dat u doorschiet

De grens tussen het belang van uw onderneming en het grotere belang is voortdurend aan verandering onderhevig. Reden te meer om te zorgen dat u weet wat u doet. Toen we voor de Nederlandse vestiging van een multinationale zakelijke dienstverlener een Tax Control Framework ontwikkelden, kwamen we erachter dat er al jaren ten onrechte bedragen werden aangemerkt als belast loon. Het resultaat: een loonbelastingteruggave ter waarde van enkele tonnen. Onverschuldigd belasting betalen is niet wenselijk, wellicht brengt het zelfs uw onderneming in gevaar. Nergens voor nodig, als u in control bent.

Meer weten over tax control?
Download het rapport 'Van fiscale risico’s naar beheersing' Download PDF

Bent u ‘in control’ voor uw fiscale risicobeheersing?

Snel veranderende wet- en regelgeving, een toenemende beschikbaarheid van fiscale data en meer interesse van stakeholders voor de fiscale positie van uw onderneming. Meer weten? 

Download het rapport Tax control: Van fiscale risico’s naar beheersing