Voorgaand evenement dinsdag 11 april 2023

Onderzoek voorafgaand aan een commissariaat

Ieder jaar wordt door Board in Balance, in samenwerking met onze partner Grant Thornton, het Commissarissen Benchmark Onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek biedt een brede kijk op de opvattingen van commissarissen/toezichthouders, bestuurders en secretarissen van RvC’s.

In de NCD Talk van dinsdag 11 april presenteert Grant Thornton de resultaten waarin zij onder andere ingaan op de ‘due dilligence’ die een aanstaande commissaris verricht voordat hij of zij een commissariaat aanvaardt. We kijken ook naar de verschillen tussen commissarissen uit de profit- en non-profitsector en delen waar de grootste verbeterwensen zitten. Daarnaast wordt er antwoord gegeven op vragen als:

  • Wordt er gegoogled naar zittende RvC- en RvB-leden?
  • Welke documenten neem je door voordat je ‘ja’ zegt?
  • Heb je voldoende zicht gekregen op de verhoudingen in de RvC en tussen de RvC en RvB?
  • Wie wil de commissaris graag spreken als hij/zij eenmaal aan tafel zit?
  • Mag je het laatste zelf-evaluatierapport van de RvC opvragen?

Sprekers

Deze NCD Talk wordt verzorgd door Dirk-Jaap Klaassen en Annemarie Jongerden.

Annemarie Jongerden is sinds 1 juli 2016 partner bij Grant Thornton. Annemarie is een zeer ervaren registeraccountant die in totaal meer dan 25 jaar heeft gewerkt voor twee Big 4 organisaties. Annemarie is sinds 1996 ingeschreven als Registeraccountant (RA). Haar focus ligt voornamelijk op de dienstverlening aan de profit sector, zowel voor nationaal als meer internationaal georiënteerde ondernemingen.

Dirk-Jaap Klaassen is partner bij Board in Balance. Hij is sinds 2008 als researcher/consultant verbonden aan Aalt Klaassen bv, waar hij meerdere evaluaties heeft (mede)begeleid en heeft meegewerkt aan het jaarlijkse commissarissen-benchmarkonderzoek.

Sprekers

Annemarie Jongerden
Partner | Head of Assurance

Annemarie is een zeer ervaren registeraccountant die in totaal meer dan 25 jaar heeft gewerkt voor twee Big 4 organisaties. Annemarie is sinds 1996 ingeschreven als Registeraccountant (RA). Haar focus ligt voornamelijk op de dienstverlening aan de profit sector, zowel voor nationaal als meer internationaal georiënteerde ondernemingen.

Aankomende evenementen