Voorgaand evenement maandag 15 mei 2023

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is, na het doorvoeren van enkele inhoudelijke aanpassingen, op Europees niveau goedgekeurd. Grote kans dat uw organisatie vanaf 2024 of 2025 moet rapporteren over duurzaamheid aan hand van de CSRD. De exacte invulling wordt gegeven door de rapportagestandaarden (de ESRS) die in concept beschikbaar zijn.

Graag nemen we u mee in de twee belangrijkste standaarden: ESRS 1 General principles en ESRS 2 General, strategy, governance and materiality. Welke eisen en verwachtingen bevatten deze standaarden en wat betekent dat voor uw bedrijfsvoering, beleid en rapportage omtrent duurzaamheid? En vooral: waar kunt u morgen al mee beginnen?

Tijdens dit webinar leert u alle praktische handvatten om uw organisatie voor te bereiden op CSRD. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan onze experts.

Wanneer?

Maandag 15 mei van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Voor wie?

Speciaal voor duurzaamheids- of ESG-verantwoordelijken, reporting officers, (midden) manager, financial professionals, controllers en auditors.

Met de CSRD wordt de scope van bedrijven die moeten rapporteren aanzienlijk verruimd. Deze geldt namelijk voor alle beursgenoteerde bedrijven, en daarnaast voor bedrijven die aan 2 van de volgende 3 criteria voldoen:

  • Meer dan 250 medewerkers
  • Meer dan 40 miljoen omzet
  • Meer dan 20 miljoen op de balans

Ook voor bedrijven die er zelf (nog) niet aan moeten voldoen maar waarbij klanten of andere stakeholders al veel vragen over duurzaamheid stellen, kan het nuttig zijn.

Sprekers:

  • Jurre Anema, Senior Consultant Sustainability 
  • Sabreena Rana, Partner Assurance

Sprekers

Jurre Anema
Manager

Als consultant en analist richt Jurre zich op ESG en impact strategie en beleid, evenals slim gebruik en ontsluiting van data gericht op impact maximalisatie, met gebruik van tools zoals ons ESG Maturity Model - van life sciences tot industrial biotech tot circulaire economie.

Sabreena Thakur-Rana
Partner Assurance

Sabreena is verantwoordelijk voor het aansturen van de controleteams en coördinatie van internationale klantcontacten binnen het netwerk van Grant Thornton International.

Aankomende evenementen