Tax control

‘Good practices fiscale beheersing’: praktische handvatten om ‘fiscaal in control’ te zijn

Peter Pennings
Door:
insight featured image
De Belastingdienst publiceerde vorige week de lang verwachte ‘Good practices fiscale beheersing’. Hierin leggen specialisten van fiscale advieskantoren samen met de Belastingdienst uit hoe u praktisch invulling geeft aan het fiscaal risicomanagement in het kader van Horizontaal Toezicht 2.0. Kort gezegd: waar moet u op letten bij het opzetten van een Tax Control Framework (TCF)? De specialisten van Grant Thornton schreven mee aan deze leidraad.
Onderwerpen

Welke inzichten geeft ‘Good practices fiscale beheersing’ u?

Het document is geschreven vanuit het perspectief van een multinational met een hoofdkantoor in Nederland én vanuit een entiteit met een buitenlands hoofdkantoor en activiteiten in Nederland. Wij schreven mee vanuit onze expertise rondom én de ervaringen met het opzetten van Tax Control Frameworks bij onze klanten. Wij ontdekte wel degelijk grote lijnen in het juist opzetten van een TCF en, hoewel de inrichting altijd maatwerk is, komen we vaak dezelfde vragen bij onze klanten tegen. Wij delen onze ervaringen graag in deze leidraad en vinden de visie van de belastingdienst hierop voor u van belang.

Webinar ‘Good practices fiscale beheersing’

Wij verwachten met de ‘Doorontwikkeling Horizontaal Toezicht’ en de verscherpte eisen die de belastingdienst stelt voor continuering van de bestaande convenanten in 2023, dat u dit jaar best wat ‘hoe-vragen’ heeft. Daarom organiseren we op donderdag 10 februari 2022 waarin we dieper ingaan op de inhoud van ‘Good practices fiscale beheersing’ en hoe u dit concreet in de praktijk brengt.