Digitalisering

Commissie digitale zaken wil prioriteit geven aan veilig ondernemen

Migiel de Wit-Beets
Door:
insight featured image
Digitalisering heeft impact op ieders leven en verandert onze samenleving. De ontwikkelingen van digitalisering gaan snel en hebben invloed op zaken als onze privacy, onze democratie, onze veiligheid en meer.
Onderwerpen

Sinds gisteren heeft de Tweede Kamer een commissie digitale zaken, aldus de NOS. Deze nieuwe Kamercommissie digitale zaken (DiZa) heeft als doel ‘overzicht te creëren en voor verbinding te zorgen in de behandeling van digitale dossiers op de diverse beleidsterreinen’.

Grip op digitalisering

De oprichting van de commissie vond plaats nadat een onderzoekscommissie concludeerde dat commissies digitalisering ‘erbij’ doen en er niet altijd de beschikking is over gespecialiseerde ondersteuning. Met de komst van de Kamercommissie moet er daarom invulling gegeven worden aan die behoefte en moet resulteren in meer grip op ontwikkelingen rondom digitalisering. De Kamercommissie digitale zaken bestaat uit in ieder geval de kamerleden Barbara Kathmann (PvdA), Lisa van Ginneken (D66) en Queeny Rajkowski (VVD).

Veilig ondernemen krijgt prioriteit

In een interview in het NOS Radio 1 Journaal gaf Rajkowski aan dat zij prioriteit wil geven aan algoritmen en cybercriminaliteit. Waarbij veilig ondernemen een belangrijk punt van aandacht is.

Migiel de Wit - Beets, Partner cyber risk services, over de commissie digitale zaken: “Veilig ondernemen: een randvoorwaarde voor een veilig Nederland! Begin bij de basis.”