Cyberrisk

Hoe veilig is uw website?

Migiel de Wit-Beets
Door:
insight featured image
De website is het visitekaartje van uw onderneming. Deze website bevat informatie over uw visie en uw diensten. Vaak worden websites ingezet om contact op te laten nemen, accountgegevens te beheren of om bestellingen te plaatsen. De vraag is, hoe waarborgt u de veiligheid van de gegevens die u vastlegt via uw website?
Onderwerpen

Bewaak uw betrouwbaarheid

Een website draagt bij aan de betrouwbaarheid van uw merk. Uw website is continu bereikbaar, voor zowel klanten, maar ook hackers. Wat als de website niet veilig is en hackers toegang krijgen tot gegevens van uw klanten? Hoe waarborgt u deze betrouwbaarheid?

Een goed startpunt om de betrouwbaarheid van uw website te testen, is door periodiek een security test uit te laten voeren. Door het uitvoeren van een security test, krijgt u inzicht in mogelijke kwetsbaarheden. Die kwetsbaarheden kunnen door aanvallers misbruikt worden om toegang te krijgen tot (gevoelige) data of uw systemen.

Advies van het Nationaal Cyber Security Centrum

Het periodiek uitvoeren van security testen wordt ook aangeraden door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Daarnaast geeft het NCSC ook richtlijnen over hoe u een dergelijke security test kan uitvoeren. Heeft u niet de kennis of capaciteit in huis om zelf een security test uit te voeren? Geen paniek!

Onze cyber security specialisten hebben ruime ervaring met uitvoeren van security tests. Zo beschikken zij bijvoorbeeld over zeer specifieke kennis van diverse (web)applicaties.

Inzicht in de beveiliging van uw website

Om u te helpen in het verkrijgen van inzicht in de veiligheid van uw website bieden wij u een kosteloos rapport aan. Laat uw gegevens hier achter zodat wij onze CyberHunter oplossing kunnen laten zoeken naar kwetsbaarheden op uw website. Inzicht in de gevonden kwetsbaarheden ontvangt u in een overzichtelijk rapport. Waarna u kunt beslissen of u advies wilt ontvangen om de cyberweerbaarheid van uw website, en daarmee uw onderneming, te verhogen.