Cyber risk

Data cruciaal in risicobeperking van toeleveringsketen

Migiel de Wit-Beets
Door:
insight featured image
Digitalisering en real-time inzicht moeten leiden tot veerkracht en duurzaamheid in de toeleveringsketen. Uit internationaal onderzoek (uitgevoerd door Orange Business Services) blijkt dat het topprioriteit is voor bedrijven, onder andere voor het voortbestaan. Ook automatisering moet een grotere rol gaan spelen om in te kunnen spelen op veranderingen en het beheersen van (supply chain) risico’s.
Onderwerpen

Beperking in risico’s van productiestilstand

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de rol van data cruciaal is in het beperken van risico’s in de toeleveringsketen. Het succes in de supply chain is afhankelijk van data-inzichten, flexibiliteit en digitalisering. 83 procent van de respondenten gaf aan zich nu, naar aanleiding van de coronacrisis, meer bewust te zijn van risico’s die kunnen ontstaan in de supply chain. Denk aan risico’s als productiestilstand, bijvoorbeeld als gevolg van leveringsproblemen door transportblokkades of juist schaarste van grondstoffen.

Data ook interessant voor cybercriminelen

Als data cruciaal wordt voor uw onderneming, bedenk dan ook dat uw afhankelijkheid toeneemt en daarmee ook de interesse van kwaadwillenden. In 2019 bedroegen de totale kosten voor bedrijven 1,61 miljard euro, als gevolg van cyberincidenten. Een verzesvoudiging van het jaar ervoor. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van verzekeraar Hiscox.

Wilt u weten hoe u de kans op een hack en datalek kunt beperken? Lees er meer over.

Mocht u slachtoffer zijn van cybercriminaliteit. Bel dan direct (24/7) vrijblijvend met onze cyberspecialisten +31 (0)88 676 9999.