Voorgaand evenement donderdag 10 november 2022

Grant Thornton en Board in Balance nodigen u uit voor een webinar over het functioneren van het commissariaat. We delen inzichten uit de meest recente commissarissen benchmarkonderzoeken. In dit webinar verdiepen we ons in technische competenties bij zowel de rvc als bij de rvb.

Wanneer interessant?

Als u bezig bent met het zoeken naar een nieuwe commissaris of als u bezig bent met het herijken of formuleren van een nieuwe strategie. Welke kennis dient er dan bij rvc aanwezig te zijn? Is de kennis die aanwezig is voldoende om de rvc-rol in de nabije toekomst goed in te vullen? 
We geven u inzicht in een deelaspect van het functioneren van het commissariaat, volgens commissarissen en betrokkenen. We bespreken suggesties ter verbetering. We gebruiken onder andere de ideeën die betrokkenen tijdens het onderzoek hebben aangereikt en verschillende voorbeelden uit de praktijk.

Voor wie?

Voor commissarissen/toezichthouders, raden van bestuur, secretarissen van rvc’s en rvb’s en internal auditors.

Wanneer?

Donderdag 10 november 2022, 13:00 – 14:00u – online.

Sprekers

  • Henk ten Hove zal als gastcommissaris zijn visie geven en ervaringen delen. Hij is op dit moment voorzitter van de rvc bij Alfen, voorzitter bij de stichting aandelen Remeha en commissaris bij Unica en was tot voor kort voorzitter van de rvc bij Kendrion en Stern.
  • Dirk-Jaap Klaassen van Board in Balance presenteert de resultaten van het onderzoek.
  • Annemarie Jongerden, partner bij Grant Thornton, treedt op als gastspreker.
  • Oscar Toebosch van Board in Balance is moderator.

 

Wat bespreken we zoal?

  • Is de kennis/ervaring, waarover de commissaris denkt te beschikken, ook relevant?
  • Heeft kennis duurzaamheid als gewenste competentie de rvc overvallen?
  • Wat doe je als rvc als je een gewenste competentie als kennis van digitalisering niet kunt vinden?
  • Hoe belangrijk is internationale ervaring/kennis voor de rvc van een op Nederland gerichte organisatie?
  • Bij de HR-kennis zijn er weinig verbeterwensen, maar wel bij de invulling van de werkgeversrol? Waar gaat het dan mis? Ligt het dan alleen aan de werkwijze?
  • Waarom wordt de strategie wel jaarlijks herijkt, maar het profiel van de rvc/rvb niet?

Wat krijgt u nadien?

Na afloop ontvangt u per e-mail de opname van het webinar, de presentatieslides en de in het webinar gestelde vragen inclusief bijbehorende antwoorden.

Serie over Grant Thornton Commissarissen-bennchmarkonderzoek

Dit interactieve webinar maakt deel uit van de serie rond het Grant Thornton Commissarissen-bennchmarkonderzoek. Kunt u niet deelnemen aan dit webinar? Meld u dan toch aan. Enkele dagen nadat het webinar heeft plaatsgevonden, ontvangt u een opname van dit webinar. Meer weten?

Sprekers

Oscar Toebosch
Moderator en partner Board in Balance
Oscar Toebosch

Oscar is researcher/consultant en mede-oprichter van Board in Balance. Tevens bestuursadviseur met specialisaties governance, strategie (businessplannen, performance management) en verantwoording (integrated reporting).

Dirk-Jaap Klaassen
Partner bij Board in Balance
Dirk-Jaap Klaassen Volg op LinkedIn

Dirk-Jaap Klaassen is researcher/consultant bij Board in Balance. Sinds 2008 verbonden aan Aalt Klaassen bv, waar Dirk-Jaap de afgelopen jaren evaluaties heeft (mede)begeleid en heeft meegewerkt aan het jaarlijkse commissarissen-benchmarkonderzoek. Dirk-Jaap is historicus.

Annemarie Jongerden
Partner | Head of Assurance

Annemarie is een zeer ervaren registeraccountant die in totaal meer dan 25 jaar heeft gewerkt voor twee Big 4 organisaties. Annemarie is sinds 1996 ingeschreven als Registeraccountant (RA). Haar focus ligt voornamelijk op de dienstverlening aan de profit sector, zowel voor nationaal als meer internationaal georiënteerde ondernemingen.

Henk ten Hove
Supervisory board member
Henk ten Hove Volg op LinkedIn

Henk ten Hove is op dit moment voorzitter van de rvc bij Alfen, voorzitter bij de stichting aandelen Remeha en commissaris bij Unica en was tot voor kort voorzitter van de rvc bij Kendrion en Stern.

Aankomende evenementen