Voorgaand evenement donderdag 24 november 2022

Grant Thornton en Board in Balance nodigen u uit voor een bijeenkomst over Cybersecurity. We delen inzichten uit de meest recente commissarissen-benchmarkonderzoeken met centraal de opvattingen van de woningcorporatie.

 

Wanneer interessant?

Een paar maanden geleden kwamen ook enige woningcorporaties in het nieuws omdat ze gehackt waren en losgeld werd geëist. Dat was natuurlijk te verwachten. Het zou vreemd zijn als de corporatiesector buiten schot zou blijven. Het is daarom belangrijk om ook als commissaris bij te blijven om zo de juiste vragen te kunnen stellen aan uw bestuurder(s). Zeker nu het hybride werken steeds 'gewoner' wordt. Want medewerkers komen door het thuiswerken via privénetwerken op het bedrijfsnetwerk terecht. De medewerkers hebben via allerlei apparaten toegang tot het bedrijfsnetwerk, maar beseft u wel dat deze devices en privénetwerken een potentieel risico vormen voor uw organisatie? De corporatie moet kunnen doordraaien bij een cyberaanval. Ligt daarvoor al een scenario op tafel? Na afloop van deze bijeenkomst bent u zich ervan bewust hoe cyberincidenten ontstaan en welke stappen de organisatie kan zetten om risico’s te verkleinen.

 

Voor wie?

Voor commissarissen/toezichthouders, raden van bestuur, secretarissen van rvc’s en rvb’s en internal auditors.

 

Wanneer?

Donderdag 24 november.

Programma

09:00 - 09:30 uur Ontvangst

09:30 - 11:30 uur Start programma

11:30 - 12:30 uur Lunch en netwerken

 

Wat levert het op?

 • We geven u inzicht in een deelaspect van het functioneren van het commissariaat, volgens commissarissen en betrokkenen;
 • We bespreken suggesties ter verbetering;
 • We gebruiken onder andere de ideeën die betrokkenen tijdens het onderzoek hebben aangereikt en verschillende voorbeelden uit de praktijk.

 

U ontvangt 2 PE punten voor uw deelname aan dit evenement.

Sprekers

 • Robert den Hartog, Senior Manager Cyber risk services bij Grant Thornton, ethical hacker en cyberspecialist, neemt u mee in de huidige digitale tijd en de kansen die een cyberweerbare organisatie brengt.
 • Dirk-Jaap Klaassen van Board in Balance presenteert de resultaten van het onderzoek.
 • Oscar Toebosch van Board in Balance is moderator.

 

Wat bespreken we zoal?

 • Cyberrisisico’s, de actualiteiten in een sterk veranderend landschap?
 • Welke strategische keuzes kunt u maken?
 • De cyberweerbare organisatie: de toekomst van iedere organisatie.
 • Hoe kijken commissarissen naar cyberrisico’s en verschillen commissarissen uit de woningcorporatie daarin van anderen?
 • Welk risico vormt de commissaris zelf?

 

Serie over Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek

Deze bijeenkomst maakt deel uit van de serie rond het Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek. Meer weten? .

 

Over Board in Balance

Board in Balance is een onafhankelijke organisatie die evaluaties van raden van commissarissen en raden van toezicht begeleidt en onderzoek verricht naar governance.

Sprekers

Robert den Hartog
Senior Manager

Robert den Hartog werkt als senior manager op de afdeling Cyber Risk van Grant Thornton.

Dirk-Jaap Klaassen
Partner bij Board in Balance
Dirk-Jaap Klaassen Volg op LinkedIn

Dirk-Jaap Klaassen is researcher/consultant bij Board in Balance. Sinds 2008 verbonden aan Aalt Klaassen bv, waar Dirk-Jaap de afgelopen jaren evaluaties heeft (mede)begeleid en heeft meegewerkt aan het jaarlijkse commissarissen-benchmarkonderzoek. Dirk-Jaap is historicus

Oscar Toebosch
Moderator en partner Board in Balance
Oscar Toebosch Volg op LinkedIn

Oscar is researcher/consultant en mede-oprichter van Board in Balance. Tevens bestuursadviseur met specialisaties governance, strategie (businessplannen, performance management) en verantwoording (integrated reporting).

Aankomende evenementen