Voorgaand evenement woensdag 1 februari 2023

Grant Thornton en Board in Balance nodigen u uit voor een ‘ronde tafel’-sessie over het functioneren van het commissariaat. We delen inzichten uit het meest recente commissarissen benchmarkonderzoek 2021-2022. We focussen hierbij op duurzaamheid en zoomen in op het begrip circulariteit.

 

Wanneer interessant?

Commissarissen zijn onder andere verantwoordelijk voor de continuïteit van de onderneming op lange termijn. Organisaties worden zowel maatschappelijk als op gebied van compliance uitgedaagd steeds duurzamer te opereren. Een toenemende inflatie, stijging van de rente en energieprijzen, problematische levering van materialen, hogere duurzaamheidseisen, problemen met vergunningsverlening door onder andere het stikstofdossier en onzekerheid over invulling van vacatures maakt dat de keuzes van gisteren wellicht vandaag niet meer actueel zijn. Hoe gaat de rvc hiermee om bij goedkeuring van langjarige investeringsbeslissingen? Hoe weegt u duurzaamheid hierin mee als criterium? Heeft u zicht op de mogelijke bijdrage van uw organisatie aan de circulaire economie? We gebruiken de bevindingen van commissarissen over samenwerking en duurzaamheid als vertrekpunt voor een discussie en verplaatsen ons samen naar de toekomst. Hoe kijken we over twintig jaar terug op de besluiten die u vandaag neemt over bouw- en vastgoed? 

Voor wie?

Voor commissarissen/toezichthouders, raden van bestuur, secretarissen van rvc’s en rvb’s en internal auditors. In het bijzonder voor organisaties die regelmatig besluiten nemen over bouw en vastgoed.

Wanneer?

1 februari 2023. Ontvangst 15:30, aanvang 16:00, borrel 18:00 uur.

Waar?

Grant Thornton, Gedempte Zalmhaven 4e, 3011 BT, Rotterdam.

Wat levert het op?

We geven u inzicht in een deelaspect van het functioneren van het commissariaat, volgens commissarissen en betrokkenen. We bespreken suggesties ter verbetering. We gebruiken onder andere de ideeën die betrokkenen tijdens het onderzoek hebben aangereikt en verschillende voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast gaan we in op het thema circulariteit en de kansen hiervan voor uw organisatie.

Wie presenteert?

  • Gastspreker Erik Koremans. Erik is directeur van New Horizon Material Balance dat onderdeel is van het Urban Mining Collective.
  • Oscar Toebosch van Board in Balance modereert en presenteert de resultaten van het onderzoek.
  • Sebo Havinga, partner Tax bij Grant Thornton, is gastheer en deelt zijn praktijkervaring.

Serie over Grant Thornton Commissarissen benchmarkonderzoek

Dit evenement maakt deel uit van de serie rond het Grant Thornton Commissarissen benchmarkonderzoek. Meer weten? Lees onze  

Over Board in Balance

Board in Balance is een onafhankelijke organisatie die evaluaties van raden van commissarissen en raden van toezicht uitvoert en onderzoek verricht naar governance.

Sprekers

Oscar Toebosch
Moderator en partner Board in Balance
Oscar Toebosch Volg op LinkedIn

Oscar is researcher/consultant en mede-oprichter van Board in Balance. Tevens bestuursadviseur met specialisaties governance, strategie (businessplannen, performance management) en verantwoording (integrated reporting).

Sebo Havinga
Partner | Sectorleider bouw & vastgoed

Sebo Havinga is als belastingadviseur actief op veel verschillende terreinen, zoals herstructureringen en bedrijfsopvolging. Hij heeft veel ervaring binnen de sector bouw- en vastgoed.

Erik Koremans
Directeur New Horizon Material Balance
Erik Koremans Volg op LinkedIn

Erik Koremans is directeur van New Horizon Material Balance dat onderdeel is van het Urban Mining Collective.

Aankomende evenementen