Voorgaand evenement donderdag 13 april 2023

Om grip te houden op de fiscale risico’s binnen uw onderneming is het verstandig om de fiscale processen binnen uw onderneming schriftelijk vast te leggen. Deze interne beheersing van uw fiscale risico’s regelt u met een zogenaamd Tax Control Framework (TCF). Een goed werkend TCF wordt vanuit de Belastingdienst vereist wanneer u met een individueel convenant wilt participeren in het horizontaal toezicht.


Met de nieuwe versie van onze TCF-tool krijgt u niet alleen inzicht in uw werkprocessen, maar is het ook mogelijk om te controleren of de werkprocessen correct worden uitgevoerd. Rapportages voor uw stakeholders zijn met de tool ook zeer eenvoudig op te stellen.


Onze experts hebben veel ervaring rondom horizontaal toezicht en het opzetten van een TCF bij klanten. Daarnaast hebben zij meegeschreven aan de ‘Good practises fiscale beheersing’ en hebben zij voor Fiscaal Rendement het Themadossier ‘Fiscale risicobeheersing, Meer grip met Tax Control Framework’ geschreven.


TCF is een zich snel ontwikkelend thema en wij begrijpen dat het lastig kan zijn om alle ontwikkelingen op de voet te volgen. Tijdens dit event krijgt u inzicht in wat onze tool voor uw onderneming kan betekenen.


Voor wie?

CEO’s, CFO’s, financiële controllers, tax managers, hoofd marketing en anderen die binnen organisaties bezig zijn met de beheersing van fiscale risico’s.

Wanneer en waar?

Wij heten u van harte uitnodigen om aanwezig te zijn bij ons event op donderdag 13 april, bij Grant Thornton Rotterdam.


Programma

15:00 - 15.30 Inloop met koffie

15:30 - 15:45 Welkomstwoord door Jacob Mook, Partner Fiscaal

15.45 - 16.45 Presentatie over TCF door Peter Pennings, Senior Manager Tax

16.45 - 17.00 Demonstatie TCF-Dashboard door Hajar Azrioual, Head development Tax Technology

17.00 - 17.30 Interactieve vragensessie  

17.30             Aansluitende netwerkborrel  

Sprekers

Jacob Mook en Peter Pennings hebben jarenlange ervaring in het adviseren van ondernemingen over alle aspecten van het opzetten en het onderhouden van een Tax Control Framework. Hun werkzaamheden bestaan onder andere uit het opstellen van een fiscale strategie, het uitvoeren van een fiscale risicoanalyse, het inrichten van de fiscale beheersingsmaatregelen, het opzetten van een monitoringsplan en het afstemmen van de juiste (interne) rapportages. Daarbij bieden zij ook de mogelijkheden voor automatisering door middel van TCF-tooling.

Hajar Azrioual heeft ruim 6 jaar ervaring in data-analyse, proces automatisering en software development. Zij herkent business mogelijkheden waarin diverse technologieën geïmplementeerd kunnen worden om een effectieve werkwijze te waarborgen. Samen met haar team aan ontwikkelaars en data analisten vormt ze een brug tussen de business en IT. 

Zien wij u op 13 april?

We kijken ernaar uit om u persoonlijk te verwelkomen op 13 april. Heeft u nog vragen of wilt u nu al meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Aankomende evenementen