Toekomstvoorziening

Beste DGA, hoe is uw toekomstvoorziening eigenlijk ingeregeld?

business with calculator and documents
Nu de mogelijkheid van opbouw van pensioen in eigen beheer alweer een aantal jaren geleden is afgeschaft, is het de vraag of uw toekomstvoorziening bij u wel voldoende aandacht heeft gekregen. En dan spreken we niet alleen over een ouderdomspensioen vanaf de pensioengerechtigde leeftijd, maar onder andere ook over het nabestaandenpensioen. Wat krijgen uw partner en kinderen als u als DGA onverhoopt zou komen te overlijden?
Onderwerpen

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

De afgelopen decennia hebben ons wel geleerd, dat de waarde van de onderneming niet per definitie ook altijd “uw pensioenkapitaal” gaat zijn. Ook hebben we geleerd dat overlijden vóór het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zo maar eens aan de orde kan zijn. En dat zelf beleggen toch wat meer risico’s met zich meebrengt dan laten beleggen door partijen die daar hun beroep van hebben gemaakt. Met andere woorden: heeft u voldoende nagedacht over deze onderwerpen, en misschien nog belangrijker: heeft u hier zelf inzicht in? 

Er zijn gelukkig voldoende mogelijkheden om hier invulling aan te geven. Uitgangspunt is daarbij: wat heeft u nu al, wat denkt u na uw pensioen nodig te hebben aan inkomen en wellicht nóg belangrijker: op welk moment. En wat als u onverhoopt mocht komen te overlijden voor het bereiken van uw pensioengerechtigde leeftijd? Of voor uw pensioengerechtigde leeftijd arbeidsongeschikt wordt? Hoe gaat het dan verder met uw inkomen en/of pensioenopbouw? 

Dit zijn zaken die we graag eens samen met u doornemen. Op die manier zien wij in hoeverre dit nu al niet goed is ingeregeld en wat er mogelijk nog te doen staat. Zeker nu extern pensioen verzekeren ook voor een DGA niet meer zo enorm “duur is” als in het verleden, zoals u wellicht mocht denken.  

Ons uitgangspunt is altijd om in samenspraak met u een regeling op te zetten, die “dekt wat er gedekt moet worden”, met voldoende flexibiliteit voor goede en slechte financiële tijden. Een regeling die u en uw nabestaanden een goed gevoel geeft dat alles zowel voor goede als slechte tijden goed is geregeld. Daarbij kijken we verder dan alleen pensioen of lijfrente. 

Indien u niet het gevoel heeft of alles nu wel zo goed is ingeregeld, neem dan eens contact met ons op. We kunnen dan samen bekijken wat wel is geregeld en wat er eventueel nog nodig mocht zijn, uitgaande van uw wensen en gedachten. Ook als u daarover twijfelt of zelfs denkt dat het goed is geregeld, dan zou een second opinion of “APK” ook heel zinvol kunnen zijn. Zeker in deze turbulente tijden, veranderen zaken zo snel, dat een periodieke “check-up” zeer is aan te raden. 

Neem contact op met één van onze specialisten