Subsidie

Elektrische bestelwagen kopen? Vraag subsidie aan!

Henk Troost
Door:
small cargo delivery van
Schaft u binnenkort een elektrische bestelwagen aan? Maak dan gebruik van Subsidieregeling Emissieloze bedrijfsauto's (SEBA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA).
Onderwerpen

Waar heeft u recht op volgens de SEBA?

U krijgt bij de aanschaf van lichte elektrische bestelwagens een aanschafsubsidie van maximaal 5000 euro: twaalf procent voor non-profitorganisaties en kleine organisaties en tien procent voor de grote organisaties. De voorwaarden en procedure voor het aanvragen moeten strikt opgevolgd worden:

  1. U bestelt de elektrische bestelwagen (er moet in de overeenkomst een opschortende en of ontbindende voorwaarde staan. U moet de overeenkomst kunnen annuleren als u geen subsidie aanvraagt of krijgt).
  2. U vraagt de SEBA aan.
  3. U krijgt van RVO een toezegging.
  4. U maakt de bestelopdracht definitief.
  5. U ontvangt de subsidie nadat de RDW de bedrijfsauto op uw naam heeft gezet.

De Volkswagen-dealer geeft u drie dagen de tijd de SEBA-aanvraag te doen. Andere dealers zijn iets milder. Vraag in ieder geval zo snel mogelijk de SEBA aan na uw bestelling.

Waar heeft u recht op volgens de MIA?

Wilt u als ondernemer gebruikmaken van het fiscaal voordeel dat de MIA u biedt? Doorloop dan deze stappen:

  1. Meld binnen drie maanden nadat u de bedrijfsauto in eerste instantie heeft besteld de investering bij RVO.
  2. Breng 45 procent van het geïnvesteerde bedrag ten laste van uw fiscale winst in het jaar van betaling en/of ingebruikname.
  3. Omdat de MIA ervan uitgaat dat u de SEBA-subsidie heeft aangevraagd en verkregen, komt 11000 euro van het geïnvesteerde bedrag niet in aanmerking voor de MIA.
  4. U ontvangt een verklaring van de RVO die u nodig heeft voor uw VPB- of IB-aangifte.

Onze rekentool geeft u inzicht

Wij hebben een rekentool ontwikkeld waarin u aan het einde een verwacht voordeel ziet van toepassing op uw organisatie.

Meer weten?

Neem met het oog op de opzet van de SEBA-regeling nog voordat u naar de dealer gaat om de aanschaf te bespreken contact met ons op. Dan kunnen wij u adequaat informeren en op het juiste moment beide aanvragen voor u doen. Zo bent u verzekerd van de maximale subsidie. Neem contact op met één van onze subsidiespecialisten!

Bij ons op de website onder de volgende link staat een rekenmodel met het te verwachten voordeel bij de aanschaf van een elektrische bestelwagen.

Rekenmodel elektrische bestelauto's 

We hebben het dan over de:  

Subsidieregeling Emissieloze bedrijfsauto's (SEBA) 
Milieu-investeringsaftrek (MIA)