banner image
Persberichten

Grant Thornton bevestigt kwaliteit dienstverlening met ISAE 3402 Type 1 verklaringen voor Incompanion en Payroll

Als eerste accountantskantoor in Nederland heeft Grant Thornton een ISAE 3402 type 1 verklaring ontvangen voor haar financieel administratieve dienst Incompanion. Ook voor medekoploper Payroll haalt het kantoor deze verklaring binnen. Met deze certificering bevestigt Grant Thornton dat haar processen aantoonbaar goed beheersbaar zijn en weinig tot geen risico’s opleveren.

Uitblinken in kwaliteit en betrouwbaarheid

Marcel Welsink, bestuursvoorzitter Grant Thornton: “Kwaliteit en betrouwbaarheid is voor onze klanten extreem belangrijk. Daar willen wij in uitblinken. Natuurlijk mogen klanten ons op ons woord geloven, maar nog liever maken we het ook inzichtelijk en controleerbaar. Door ons te laten controleren en certificeren, laten we zien dat we de lat voor de kwaliteit van onze dienstverlening hoog leggen en dat de vertrouwelijke data die klanten aan ons toevertrouwen in goede handen is. Er is veel werk verzet om hier te komen, met dank aan het sterke team van Incompanion en Payroll. Zij hebben gezamenlijk hard gewerkt om alle processen in kaart te brengen en geoptimaliseerd waar nodig. Ik ben er trots op dat we hier als accountantskantoor in voorop lopen; als eerste voor Incompanion en een van de koplopers voor Payroll”.

Na de zomer vervolg ISAE 3402 verklaring

Grant Thornton heeft de kritische processen laten controleren door een onafhankelijk auditor. Eind december ontving Grant Thornton het ISAE 3402 type I assurance rapport. Het rapport geeft externe partijen nauwkeurig inzicht in de opzet en bestaan van relevante bedrijfsprocessen en beheersmaatregelen. ISAE staat voor International Standard for Assurance Engagements. Dit geeft klanten de garantie dat een dienstverlener adequate interne controles heeft op de administratieve processen. Egbert Jan Blonk, partner accountancy bij Grant Thornton licht toe: “De ISAE3402 kent twee stappen. Voor type 1 zijn nu onze procesbeschrijvingen en -beleid onderzocht. De komende zes maanden moeten we bewijzen dat onze processen in de praktijk ook goed genoeg werken om onze doelstellingen voor risicobeheersing te behalen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook deze toets goed gaan doorstaan”.

Kwaliteitstempel Incompanion en Payroll

Incompanion is met de ISAE 3402 de eerste financieel administratieve dienstverlener in Nederland. Als volle dochter van Grant Thornton legt zij zich volledig toe op het verlenen van financieel administratieve diensten. Robert Karremans, directeur Incompanion legt uit: “Ondernemers zijn op zoek naar kwaliteit en kennis en willen problemen met de fiscus voorkomen. Met Incompanion zijn wij in staat om de volledige administratie voor mkb-ondernemers efficiënt te voeren. Door onze 100% ontzorging kan de ondernemer doen waar hij goed in is, puur ondernemen! Ook andere bedrijven kunnen hun administratie via Incompanion outsourcen. De ISAE-verklaring geeft ondernemers het comfort dat dit volgens hoge kwaliteitsnormen gedaan wordt”.

Payroll zorgt voor nachtrust bij veel ondernemers. Zij hoeven zich geen zorgen meer te maken over tijdige salarisuitbetaling, het nakomen van regelingen of wijzigingen in een CAO. Onze salarisadministratie is een goed voorbeeld van efficiency en kwaliteit. Ook Payroll heeft de ISAE 3402 Type 1 accreditatie ontvangen!

kopieer tekst artikel