Voorgaand evenement dinsdag 22 november 2022

De Nederlandse economie zit in een spannende periode. Wat gebeurt er in 2023? Welke kant gaat het op? Veel ondernemers vragen zich af hoe zij om moeten gaan met de hoge energiekosten en de aanhoudend hoge inflatie. De overheid heeft een prijsplafond voor gas en elektriciteit ingesteld voor kleine verbruikers. Voor grote verbruikers komt er een Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Maar wat als dit niet genoeg is?

In dit webinar nemen wij u mee in een aantal (fiscale) tips voor de onderneming, tips voor de werkgever en tips voor u als ondernemer privé. Hiermee kunt u dit jaar (2022) fiscaal voordeel behalen of juist risico’s beperken. Wij gaan specifiek in op fiscale maatregelen die genomen kunnen worden tegen de hoge inflatie. Ook gaan wij in op de TEK-subsidie. Als laatste bespreken wij actualiteiten uit het arbeidsrecht rondom reorganisatie. U kunt vragen stellen aan onze specialisten zodat u direct antwoord krijgt! 

 

Voor wie? 

Dit webinar is speciaal bedoeld voor DGA’s, CEO’s, CFO’s en controllers in het MKB. Maar ook als HR-adviseur hoort u tips voor uw personeel.

 

Wanneer?

22 november van 13.00 tot 14.00 uur. 

Waarom interessant? 

Na afloop van het webinar weet u onder andere: 

  • Welke fiscale maatregelen u kunt nemen voor de aanhoudende inflatie  
  • Hoe de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK-subsidie) werkt
  • Welke juridische actualiteiten er spelen rondom personeel.

 

Sprekers

  • Christiaan Buizer (presentatie en TEK-subsidie)
  • Cor Overduin (fiscale optimalisatie) 
  • Anne Hofman (arbeidsrecht in turbulente tijden)

Wat bieden wij u?

Een interactief webinar waarin onze specialisten ingaan op bovengenoemde actualiteiten. Na het webinar ontvangt u per e-mail de opname, eventuele presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Sprekers

Anne Hofman
Senior consultant legal

Anne spitst zich nu toe op alle aspecten van het arbeidsrecht. Zij is specialist op het gebied van flexibele arbeidsverhoudingen, zoals uitzending, detachering en grensoverschrijdende terbeschikkingstelling. Daarnaast houdt zij zich veel bezig met ontslagkwesties, reorganisaties, arbeidsongeschiktheid, wijzigen van arbeidsvoorwaarden. En denk ook aan personeelskwesties zoals sanctioneren en beoordelen.

Christiaan Buizer
Partner tax

Christiaan Buizer is als partner belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton. Zijn klanten zijn met name (middel-)grote nationale en internationale ondernemingen en hun aandeelhouders, vaak actief in bouw, handel en logistiek en deurwaarderij. Christiaan zet zijn expertise vooral in op het vlak van vennootschapsbelasting, herstructureringen, overdrachtsbelasting en estate planning. Vanaf maart 2020 heeft Christiaan zich gespecialiseerd in de corona steunmaatregelen zoals de NOW, TVL en het uitstel van betaling van belastingen.

Drs. Cor Overduin
Belastingadviseur

Cor Overduin heeft ruime ervaring met de fiscale en financiële begeleiding van directeur-grootaandeelhouders en advisering op het gebied van successierechten.

Aankomende evenementen