banner image
Persberichten

Websites agrobedrijven scoren ondermaats op veiligheid

Uit onderzoek van Grant Thornton blijkt dat de agrosector gemiddeld een onvoldoende (5.3) scoort op het gebied veilig beheer. Bijna 70% heeft kwetsbaarheden in de beheerinterfaces van de website of de hosting. Daarnaast gebruikt een kwart verouderde en kwetsbare software welke mogelijk misbruikt kan worden door aanvallers om toegang te krijgen tot de website. “Dat betekent ook dat de gegevens die klanten achterlaten op die website niet veilig zijn” licht Migiel de Wit-Beets (Partner Cyber risk services bij Grant Thornton) toe.

Substantieel risico voor iedere onderneming

Cyberincidenten vormen een substantieel risico voor iedere onderneming. Niet alleen op financieel gebied, maar zeker ook qua imago en reputatieschade. Een hack legt niet alleen uw processen stil, maar kan ook voor korte of langere tijd de hele keten verlammen. De afgelopen tijd maakten verschillende incidenten duidelijk wat de impact van een digitale storing of aanval is, zoals bij Bakker Logistiek (kaasleverancier van Albert Heijn).

Benchmark cybersecurity agrosector

De benchmark cybersecurity in de agrosector is een nieuw initiatief van Grant Thornton. Met deze benchmark krijgen ondernemers snel zicht op de cyberrisico’s van hun website, om zo meer grip te krijgen op veilig ondernemen.

De benchmark agro is de eerste in een serie benchmarks waarbij ondernemers sneller zicht krijgen op hun cyberrisico’s. “We hebben ervaren dat de veiligheid van de website een goede voorspeller van brede cyberveiligheid van de organisatie. Met deze benchmark heeft de ondernemer daarnaast direct zicht op de veiligheidsrisico’s van zijn website.” vult De Wit Beets aan.

Lees het benchmarkrapport

kopieer tekst artikel