Cyber risk

Logistieke keten in de war na hack bij kaasleverancier

Migiel de Wit-Beets
Door:
insight featured image
De kaasschappen bij een grote supermarktketen zijn leeg. Een transportbedrijf werd vorige week namelijk gehackt, na plaatsing van ransomware. Dit transportbedrijf is de toeleverancier van kazen en andere versproducten voor deze supermarktketen. De hack is opgelost. Alleen wat zijn de gevolgen van deze hack?
Onderwerpen

Geen toegang tot systemen door ransomware

De hack had als gevolg dat het personeel geen toegang meer had tot de automatiseringssystemen van het magazijn. Daardoor is de logistieke keten in de war en heeft men moeite om de supermarkten te bevoorraden. Met lege vakken in de supermarkt tot gevolg. De oorzaak van de hack is ransomware geweest.

Een ransomware-aanval kan iedereen overkomen, ook uw onderneming
Een ransomware-aanval kan iedereen overkomen, ook uw onderneming
Lees dit artikel

Kan ik mijn onderneming beschermen tegen ransomware?

Jazeker! Het belangrijkste is te voorkomen dat uw computersystemen geïnfecteerd worden. En als u wordt aangevallen, dat u dit kunt beperken. U kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar welke capaciteiten u heeft om ransomware tegen te gaan, te detecteren en de impact te beperken. En wat u aan mogelijkheden heeft om te herstellen van een ransomware incident.8 tips voor bescherming tegen ransomware aanvallen.

8 tips voor bescherming tegen ransomware aanvallen
8 tips voor bescherming tegen ransomware aanvallen
Lees dit artikel

Wij helpen u hier graag bij met ons ransomware readiness assessment. Tijdens dit assessment onderzoeken we de bovengenoemde gebieden en geven we op basis van de resultaten een advies om uw onderneming weerbaar te maken tegen ransomware aanvallen. Neem contact op met onze cyber specialisten voor een ransomware readiness assessment of een vrijblijvend adviesgesprek.

Heeft u te maken met een cyberincident?

Neem 24/7 contact met ons op. Bel +31 (0)88 676 9999.

Cyberweerbaarheid begint bij de basis
Cyberweerbaarheid begint bij de basis
Lees dit artikel