Turbulente tijden

Het belang van verandering in turbulente tijden

Door:
insight featured image
Veranderen. Het kan moeilijk zijn en pijnlijke keuzes met zich meebrengen. Maar is dat niet de kern van ondernemen? Aanpassen, doorzetten én keuzes maken. Anticiperen in plaats van reageren.
Onderwerpen

Is uw onderneming eigenlijk wel voldoende in staat zich aan te passen aan de veranderende tijden? Is er sprake van een structureel probleem, of is er maar een tijdelijke dip? Hoe weet u uw voorsprong op de concurrentie te behouden, of nog beter: uit te breiden?

Het zijn turbulente economische tijden voor ondernemend Nederland. Een groot aantal ondernemingen heeft het groeitempo van voor de coronacrisis weer prima opgepakt. Er doen zich nieuwe kansen voor. De Nederlandse economie kende in het tweede kwartaal van dit jaar nog een groei van 2,6% ten opzichte van het eerste kwartaal en is opmerkelijk veerkrachtig gebleken.

Nieuwe bedreigingen 

Toch liggen nieuwe bedreigingen op de loer. Torenhoge inflatie, ongekende energieprijzen en een krappe arbeidsmarkt zijn maar een paar uitdagingen waar u als ondernemer mee te maken heeft. 

Dit is een uitgelezen moment om uw onderneming eens goed tegen het licht te houden. Zijn er misschien ingrepen nodig? En welke mogelijkheden zijn er?   

Hoe kunt u problemen voor zijn?  

Het is soms lastig om de juiste verandering door te voeren binnen uw onderneming. Denk bijvoorbeeld aan een herstructurering of reorganisatie, een fusie of juist een juridische splitsing van activiteiten en bedrijfsmiddelen. Er gaan vragen leven waar u wellicht eerder niet bij stilstond. Is dit het moment om uw onderneming of aandelen daarin te verkopen? Is er een nieuwe financiering nodig om kansen te benutten en initiatieven te ontplooien? Een sanering van schulden kan belangrijk zijn om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen. De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord), zou dat misschien wat zijn? Maar wat is het precies? 

Zelfs als het nu wat minder gaat zijn er voldoende mogelijkheden om het tij te keren. Maar voor alle oplossingen geldt dat het belangrijk is om er op tijd bij te zijn. Veranderingen in goede banen leiden kost nu eenmaal tijd.

Er wordt weleens gezegd dat het niet de meest intelligente of sterkste die overleeft, maar degene die zich aanpast en leert van zijn/haar omgeving. Deze gedachtegang gaat ook op voor ondernemingen in turbulente tijden.

Grant Thornton 

Wij werken in specialistische teams en kunnen u helpen om uw onderneming op een effectieve manier voor te bereiden op de toekomst.  

Wilt u meer weten?

Neem in dat geval contact met ons op