Zijn er EBITDA-aanpassingen te verwachten en voeren kopers straks onvoorziene schulden op? Hoeveel blijft er straks over van de eerste bieding? Ook goeie vragen. Als ondernemers hun bedrijf verkopen, is onzekerheid over de bedragen en voorwaarden stressvol. Een vendor due diligence of vendor assist onderzoek geeft het gewenste inzicht en ondersteuning.

Informatie en helderheid

Met ons vendor due diligence of vendor assist onderzoek heeft u een gefundeerd inzicht in het financiële fundament van uw bedrijf. Wij begeleiden de informatieverzameling voor het onderzoek en doen diepgaande analyses om de waarde van uw bedrijf te onderbouwen. In die tijd kan u rustig doorwerken. Uw bedrijf heeft natuurlijk nog volop uw aandacht nodig.

Argumentatie – risico’s - informatie

Met een due diligence onderzoek identificeren wij de risicogebieden en delen tijdig de mogelijke transactie-issues met u. Zo krijgt u inzicht in het bedrag dat u netto kan verwachten na de verkoop. Maar ook het beste fundament waarop kopers hun bieding kunnen doen en de informatie die zij aan u gaan vragen, heeft u paraat. Deze stap optimaliseert het verkoopproces, waardoor u als verkoper in de lead blijft.

Goed voor een gunstig verkoopproces

Biedende partijen zullen hun eigen due diligence onderzoek doen, waardoor een competitief biedingsproces kan worden gemanaged. Ook dat kunnen wij begeleiden. De ervaring leert dat deze investering zich meer dan terugverdient met een hogere transactieprijs en goede voorwaarden.

Wat levert het op?

  • U krijgt inzicht in de cijfers, die voor de waardering van belang zijn.
  • U kent de risico’s en houdt de regie in uw verkoopproces.
  • U weet hoe u uw verkoopprijs optimaliseert.
  • Wij staan achter u: u krijgt onze ondersteuning in het verkoopproces.
  • U vergroot de kans op een goede deal.

Voor een transportbedrijf hebben wij de onderliggende resultaten, werkkapitaal en financieringsbehoefte op maandbasis in kaart gebracht. Daardoor werd dit in het verkoopproces met meerdere bieders geen issue. Zonder deze ondersteuning zou de onderneming significant minder opgebracht hebben.

Wilfred van der Lee Partner Transaction services