Wie kan mijn expats precies vertellen wat werken in Nederland fiscaal inhoudt? Komen zij in aanmerking voor de 30%-regeling? Kan deze groep werknemers in hun thuisland sociaal verzekerd blijven? Welke vergunningen moet ik regelen voor de werknemers buiten de EU? Wie kan deze werknemers helpen bij de aangifte inkomstenbelasting in Nederland? Goede vragen! Global mobility services is er voor de antwoorden.

Onze global mobility services ontzorgen u met onze one stop shop.

 • Een zachte landing voor expats in Nederland
  Een zachte landing voor expats in Nederland
  Daar zorgen wij voor. Hoe? Voordat een expat naar Nederland afreist, vragen wij de vereiste vergunningen aan. Wij checken of uw aanstaande werknemer in aanmerking komt voor de 30%-regeling. Zo ja, dan doen wij de aanvraag. Bij aankomst in Nederland helpen wij bij het ophalen van de verblijfsdocumenten, bij inschrijvingen in de Nederlandse registers en met de BSN-nummer-aanvraag. Wij leggen u en uw werknemer uit wat de fiscale en sociaal verzekeringsrechtelijk gevolgen zijn van werken in Nederland. En jaarlijks verzorgen wij de aangifte inkomstenbelasting. Zo dragen wij bij aan de employee experience binnen uw organisatie. U heeft een one-stop-shop voor global mobility dienstverlening.
 • Wij zijn er ook voor uitzendingen naar het buitenland
  Wij zijn er ook voor uitzendingen naar het buitenland
  Zendt uw organisatie werknemers naar het buitenland uit? Ook hierbij helpen wij graag. Vooraf bepalen wij voor u de kosten van de uitzending. Samen met ons wereldwijde netwerk en onze tooling (AssignmentPro) zorgen wij ervoor dat uw werknemer met de juiste papieren naar het buitenland afreist. De verplichte aangiftes - zoals loonbelasting en inkomstenbelasting, helpen wij op tijd in te dienen. Én wij zorgen ervoor dat uw werknemer voldoende beschermd is tegen ziektekosten, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. U bent zo compliant in het buitenland, met ‘real time’ statusoverzichten en tegen heldere prijsafspraken.
 • Brede global mobility services rondom uw internationale medewerkers
  Brede global mobility services rondom uw internationale medewerkers
  En wij doen meer. Grensoverschrijdende arbeid levert een berg aan papierwerk op. En een hoop vragen – van strategische tot hele praktische. Wij opereren in die volle breedte. Wij helpen met het ontwerpen van uw global mobility beleid en het coördineren van internationale payrolls. Wij adviseren bij internationale werknemersparticipaties, over pensioen- en arbeidsrechtkwesties. Maar we geven u ook vooraf de juiste netto/bruto berekening. Én wij begeleiden uw werknemers persoonlijk, beantwoorden hun vragen, verzorgen hun aangifte. Geen gedoe: ze kunnen gelijk voor u aan de slag.

Wat levert het op?

 • U krijgt tevreden expats, die snel in Nederland aan het werk kunnen
 • U weet vóór de uitzending wat de loonkosten gaan zijn
 • U bent in alle landen compliant waar u werknemers naartoe uitzendt
 • U weet snel of u de 30%-regeling mag toepassen
 • U kent de gevolgen in Nederland van internationale werknemersparticipaties
 • Uw internationale medewerkers zijn voorbereid op de persoonlijke, professionele en logistieke gevolgen van hun verhuizing
 • Uw mensen komen met de juiste papieren naar Nederland
 • U heeft altijd inzicht in de status en de kosten van al uw uitgezonden mensen

Wilt u ook ontzorgd worden bij uw grensoverschrijdende werk? Bel ons.

Global mobility services

30%-regeling

Kunt u 30% van het brutosalaris belastingvrij uitkeren? Expats met een schaarse specifieke deskundigheid krijgen een fors fiscaal voordeel in Nederland met de 30%-regeling. Als uw werknemer daarvoor in aanmerking komt, zorgen wij ervoor dat de Belastingdienst binnen twee weken de toepassing ervan goedkeurt. Snel zekerheid.

Immigratie en werken in Nederland

Expats, werken en immigratie vragen om deskundige juridische bijstand. De Global Mobility specialisten van Grant Thornton staan u onder andere bij op het gebied van visa, werkvergunningen en verblijfsvergunningen.

Louis de Vries
Hoofd Global mobility services
Louis de Vries
Louis de Vries is aanspreekpunt voor Global mobility services. Hij helpt bedrijven met het coördineren van hun grensoverschrijdende arbeid en ontzorgt wereldwijde uitzendingen, samen met onze member firms in het buitenland.
Lees meer over Louis de Vries
Louis de Vries
Hoofd Global mobility services
Louis de Vries

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer artikelen

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.