Legal

6 belangrijke aandachtspunten voor oproepkrachten (infographic)

Anne Hofman
Door:
insight featured image
Met de inwerkingtreding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) op 1 januari 2020, is ook het nodige veranderd aan het werken met oproepkrachten. Toch krijgen onze arbeidsjuristen nog geregeld vragen over het werken met oproepkrachten. Bovendien zijn de regels rondom het werken met oproepwerknemers sinds 1 juli 2021 aangescherpt.

Maak binnen 5 minuten uw juridische document

Legal docs van Grant Thornton maakt het voor u mogelijk in 3 stappen.

De documenten uit de contractenwebshop zijn standaarddocumenten die u zelf samenstelt. U koopt deze documenten dus zonder een persoonlijk juridisch advies.

Denk aan vragen zoals “Is werken met oproepkrachten nog wel toegestaan?” of “Wanneer moet ik mijn oproepkrachten minimaal oproepen, en wanneer de klus toch niet doorgaat, wanneer (maar ook ‘hoe?’) moet ik de oproep annuleren?” Maar nog veel vaker worden vragen gesteld over de plicht een aanbod vaste uren aan oproepwerknemers aan te bieden. Zoals “Wanneer moet ik een dergelijk aanbod doen” en “Ik heb een aanbod gedaan, maar mijn oproepwerknemer reageert daar maar niet op”.

Alle antwoorden op deze en andere belangrijke vragen rondom het werken met oproepwerknemers, hebben we opgenomen in bijgaande infographic, nu helemaal up to date aan de hand van de laatste wijzigingen.

Voorbeeld oproepovereenkomst

In plaats van zelf een oproepovereenkomst op stellen, kunt u ook gebruikmaken van ons voorbeeld oproepovereenkomst.

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.