Als ik mijn bedrijf verkoop, hoe krijgt mijn legacy dan de beste toekomst?

Hoe verkoop ik mijn bedrijf? Hoe vind ik een koper? En doe ik dat beter nu, of volgend jaar? Verkoop ik aan een concurrent, of aan private equity? Wat is mijn bedrijf waard? En hoe blijft het sterk in de toekomst? Ondernemers die hun bedrijf verkopen hebben veel te beslissen. Wij vragen vooral ook: wat gaat u daarna doen? En wordt u daar een blij mens van? Ook na nog eens een nachtje slapen? Dat vinden wij belangrijk.

Match harde cijfers én emoties

Wij kijken goed naar de match tussen koper en verkoper en de toekomstplannen van de ondernemer. Wilt u bijvoorbeeld direct stoppen na verkoop of juist nog een periode aanblijven als directeur of consultant? Dat bepaalt welke kopersgroepen wij voor u selecteren. Het bedrijf verkopen waar je al je hele leven aan werkt, draait ook om emoties. De beste prijs, maar ook een goed gevoel na afloop is belangrijk. Daar houden wij rekening mee.

Once-in-a-lifetime-deal sluiten én de business runnen

Tijdens het verkoopproces werken wij intensief met u samen. Zowel aan de keukentafel als in boardrooms. Met onze begeleiding kunt u ook goed verder met de leiding van uw bedrijf - want uw werk mag er niet onder lijden. Juist tijdens een verkoopproces, dat al gauw zes tot twaalf maanden duurt, is het belangrijk dat uw bedrijf goed presteert. Onze overnameadviseurs, fiscalisten en juristen kunnen alles hard maken: doorrekenen, de boeken op orde brengen en deals grondig analyseren. Zo zorgen wij er achter de schermen voor dat u de voors en tegens scherp heeft. Dan maakt u die belangrijke keuzes goed gefundeerd.

Partner Evert Everaarts

+31 (0) 88 676 9722

Neem contact op
Overweegt u uw bedrijf te verkopen? Ieder halfjaar doen wij onderzoek naar bedrijfsovernames in Nederland, zowel fusies als overnames. Download ons onderzoek

“De dienstverlening van Grant Thornton was deskundig, persoonlijk en een plezierige ervaring.”

Dick van Rinkhuyzen, aandeelhouder MedSupport

Bekijk meer deals

Ook internationaal: wereldwijd

Onze fusie- en overnamespecialisten kunnen gebruikmaken van het internationale netwerk van Grant Thornton. Transacties zijn steeds vaker grensoverschrijdend. Wij hebben direct contact met collega’s in meer dan 140 landen. Zij kennen de culturele do’s en don’ts en onderhandelen ter plekke de beste deal voor u.

Wat levert het op?

  • U krijgt een strak geleid verkoopproces.
  • U krijgt de beste deal, op financieel én emotioneel vlak.
  • Uw bedrijf krijgt de toekomst die u graag ziet.
  • U kijkt internationaal en vindt wereldwijd de beste overnamekandidaat.
  • U kunt uw bedrijf goed blijven runnen, ondanks dit intensieve verkoopproces.
  • U krijgt een goede sparringpartner, die de tijd voor u neemt.
  • U krijgt een minder stressvolle eindfase.

Heeft u een vraag over exit-deals? Bel ons!

Instruct B.V.

Vertrouwen, daar gaat het om bij bedrijfsverkoop

Lees het hele interview

Holland Haag B.V.

Een management buy-out met drie winnaars!

Lees het hele interview

Wat komt er kijken bij het verkopen van mijn bedrijf?

Samen met Nlgroeit heeft Grant Thornton 30 ondernemers geïnterviewd over hun ervaring met de verkoop van hun bedrijf. Benieuwd naar het verhaal van deze ondernemers? Vraag het boek 'De exit als kroon op ondernemerssucces' aan.

Bestel kosteloos het boek

rich text with download pdf