Cyber risk

Weerbaarheid tegen malware vergroten

ContributorName(contributor, true)
Door:
insight featured image
Wat is malware? Malware is een verzamelnaam voor allerlei soorten software waar cybercriminelen gebruik van maken. Malware stelt hen namelijk in staat data te kidnappen of te stelen en/of uw IT infrastructuur te beschadigen. Malware typen zijn bijvoorbeeld: ransomware, spyware, computervirussen, computerwormen, Trojaanse paarden en meer. Hoe werkt malware? En vooral… hoe maakt u uw onderneming weerbaar(der) tegen malware?
Onderwerpen

Ontvang inzichten om uw cyberweerbaarheid te vergroten

Download ons whitepaper: Blauwdruk voor cyberweerbaarheid

Hoe vergroot u uw weerbaarheid tegen cybercrime? Goede cyberweerbaarheid vergt een goed samenspel van maatregelen op het gebied van mensen, processen en technologie. Lees in ons whitepaper op welke maatregelen u zich moet richten.

Malware in de praktijk

Cybercriminelen zijn tegenwoordig ware professionals. Er zijn ‘bedrijven’ die voorzien in het ontwikkelen van malware. Een bekend voorbeeld is WannaCry, door Europol omschreven als een cyberaanval van ongekende omvang. Via een phishing e-mail werd het virus verspreid. Waarna malware ingezet werd. Uiteindelijk raakten 200.000 computers geïnfecteerd in meer dan 150 landen.

Datarisico’s na een datalek door diefstal, hack of verlies

Datarisico’s na een datalek door diefstal, hack of verlies

Lees dit artikel

4 tips voor uw weerbaarheid tegen malware

De weerbaarheid tegen malware kunt u vergroten door onder andere:

  1. Te zorgen dat uw systemen over de juiste antivirussoftware beschikken en dat de systemen en de software up-to-date zijn.
  2. De juiste IT-kennis in uw onderneming te waarborgen. Bijvoorbeeld door de inzet van een CISO (as a service).
  3. Te beschikken over software en systemen die malware kunnen ontdekken, zodat passende maatregelen kunnen worden ingezet..
  4. Uw medewerkers bewust te maken van het gevaar van phishing e-mails en andere cyberrisico’s en ze hier ook in te trainen.
Maak uw onderneming weerbaar tegen cyberaanvallen

Maak uw onderneming weerbaar tegen cyberaanvallen

Lees dit artikel

CyberHunter detecteert automatisch malware

Onze CyberHunter dienstverlening helpt u om inzicht te krijgen in de (digitale) kwetsbaarheden in uw onderneming. CyberHunter detecteert niet alleen malware. Ook spoort CyberHunter onder andere aanvallen, fouten in configuraties, ontbrekende patches, aanvallen door hackers en ongewenst gedrag op.

Cyberweerbaarheid begint bij de basis

Cyberweerbaarheid begint bij de basis

Lees dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.